Om begivenheden

Deltager gebyr

Gratis

Start tidspunkt

17:00

Slut tidspunkt

18.30

Lokation

Zoom

Kontakt

Kontaktperson

Heidi Hoelgård Sunesen

Medlemskaber

Lille medlemskab, stort medlemskab

Se med, når Muskelsvindfonden sætter fokus på hjælpere i hjemmet.

Vi får besøg af Annemette Johansen og Hafdis Thorsteinsdottir, der begge var gift med en mand med ALS. De deler deres oplevelser og erfaringer med at have hjælp i hjemmet. Det sker i samtale med ALS-konsulent og fysioterapeut fra RCFM Lone Gertz og ALS-medlemskonsulent Heidi H. Sunesen.

Om webinaret
Lone Gertz indleder webinaret med et oplæg om: Hvilke overvejelser jeg kan gøre, inden jeg får behov for hjælp fra andre? Hvem kan være min hjælper? Hvilke ordninger findes ift. at få bevilliget hjælp? Hvordan påvirker hjælp familien? Hvordan kan jeg understøtte det gode samarbejde med de mennesker, der er mine hjælpere?

Få gode erfaringer og eksempler på, hvordan I som familie forbereder jer på hjælpere i hjemmet. Hvad I som familie kan overveje for at skabe åndehuller i hverdagen, når familiens hjem forvandles til en banegård, hvor hjælpere tjekker ind og ud. Annemette og Hafdis deler deres erfaringer i faciliteret samtale med Heidi H. Sunesen og Lone Gertz. Vi kommer omkring emner som: hvordan det er at have hjælpere i hjemmet? Hvad kan du gøre for at få et godt samarbejde med hjælpere? Hvordan har hjælpere i hjemmet påvirket jeres familieliv/dit hverdagsliv?

Webinaret er for (ALS)familier, som har hjælpere i hjemmet, men også for familier, som i fremtiden får brug for hjælpere. Webinaret er også for fagfolk.

Tid og sted: Det foregår på platformen ZOOM

Torsdag d. 29. april 2021 kl. 17.00-18.30

Pris: Gratis – åben for alle

Om de medvirkende

Lone Gertz
Er ansat som ALS-konsulent i Rehabiliteringscenter for Muskelsvind. Lone er 53 år og har arbejdet i RCFM som ALS konsulent i 6 år. Hun er uddannet fysioterapeut og har inden job i RCFM arbejdet en lang årrække som fysioterapeut på en privat klinik samt som fysioterapeut i kommunalt regi. Jeg kører primært som ALS konsulent i Nordjylland, Midtjylland og på Fyn.

Annemette Johansen
Er 67 år, bor i Nordjylland og er pensioneret socialpædagog. Hun var gift med Gert i over 40 år, som hun mistede til ALS for godt et år siden. Sammen har de tre døtre og fire børnebørn. Gert havde brug for hjælp alle døgnets timer, han havde hjælperordning betalt af regionen og kommunen, hvor han selv var arbejdsgiver.

Hafdis Thorsteinsdottir
Er 66 år, bor i Nordsjælland og arbejder som psykolog. Hun var gift med Flemming i 36 år, som hun mistede til ALS kort før jul 2020. Sammen har de to børn og et barnebarn. Flemming havde primært kommunal hjælp samt nattevagt fra RCØ.

Tilmeld dig her