Arv er en uvurderlig støtte til Muskelsvindfondens arbejde

Når Muskelsvindfonden modtager arv, har det stor betydning for vores arbejde. Uden arveindtægter har vi f.eks. ikke samme mulighed for at støtte forskning i bedre behandling, igangsætte aktiviteter og indlede udviklingsprojekter til gavn for mennesker med muskelsvind og deres familier.

Vi forvalter arveindtægterne med omhu, og som humanitær organisation betaler vi ikke afgift eller skat af beløbet. Testamenterer du til Muskelsvindfonden, kan du derfor være sikker på, at pengene går direkte til foreningens formålsbestemte arbejde eller det formål, du har ønsket.

Læs her, hvad Muskelsvindfonden har brugt arveindtægter til (åbner i nyt vindue)

Et godt medlemstilbud til dig, der vil testamentere

Muskelsvindfonden har indgået en aftale med virksomheden TestaViva, som har en brugervenlig online platform til at oprette testamenter. Platformen gør det enkelt, hurtigt og gratis for vores medlemmer at oprette testamente.

TestaViva tilbyder også professionel, juridisk telefonrådgivning, når du opretter et testamente, og som medlem i Muskelsvindfonden tilbyder vi at betale denne ydelse (svarende til ”sølvpakken”), hvis du har ønske om at betænke Muskelsvindfonden i dit testamente.

Hvorfor samarbejde med TestaViva?

Når Muskelsvindfonden har valgt at samarbejde med TestaViva, skyldes det, at vi gerne vil give vores medlemmer et tilbud om en professionel, troværdig og sikker håndtering af noget så vigtigt som et testamente.

Undersøgelser viser nemlig, at:

  • 82% af danskerne har tænkt sig at få lavet et testamente, men kun 9% har fået lavet et
  • 50% af alle arvesager går anderledes, end den afdøde ønskede sig
  • 50% af alle testamenter burde ændres efter den nye arvelov

Det hele foregår online

TestaViva tilbyder via sin online-platform at guide dig igennem alle spørgsmål, du skal tage stilling til, når du opretter dit testamente. Du opretter dig først som bruger, og derefter udfylder du dine ønsker til testamentet.

Undervejs i skemaet er der informationsbokse, der forklarer og giver eksempler, hvis du er i tvivl om et spørgsmål. Informationsboksene fortæller også om de muligheder, der er for at optimere dit testamente i forhold til dine ønsker, f.eks. hvis du ikke har nogen livsarvinger, men kun fjerne slægtninge.

Sikkerhed med NemID

Testamentet skrives under med dit NemID. For at være gyldigt skal testamentet desuden underskrives enten af to vitterlighedsvidner, der skriver under med deres NemID eller ved at notere testamentet hos en notar.

Klik her for at oprette dig som bruger i TestaViva (åbner i nyt vindue)

Klik her, hvis du ønsker at vide mere om TestaViva, deres baggrund, øvrige tilbud, andre samarbejdspartnere m.v. (åbner i nyt vindue)