En stor del af Muskelsvindfondens virke ligger i frivilligt arbejde

Som frivillig i Muskelsvindfonden hjælper du os med at skabe plads til forskelle i samfundet. Dit frivillige arbejde kan blandt andet bestå af at sælge mad og drikke på Grøn Koncert og Roskilde Festival eller give børn og voksne en fantastisk oplevelse i Cirkus Summarum.

Uanset hvilket frivilligt arbejde du vælger at lave hos os, er du med til at sikre, at Muskelsvindfonden kan styrke mennesker med muskelsvind og deres familie og arbejde for bedre rettigheder for mennesker med handicap.

Årligt har Muskelsvindfonden ca. 1300 frivillige, som hver og én yder en kæmpe indsats på Muskelsvindfondens indsamlingsaktiviteter. Som frivillig bestemmer du selv, hvor mange timer du vælger at lægge, og hvilke arrangementer du vælger at deltage i.

Vi kalder de frivillige på disse arrangementer for crewet – udtalt kræwet. Læs nedenfor, hvilke opgaver du kan få som crewer/frivillig:

Du kan være frivillig på …Grøn Koncert

Da Grøn Koncert i 1983 for første gang rullede på landevejen, bestod arbejdsholdet af 50 frivillige, som mere eller mindre improviserede sig frem med et mildt sagt spartansk koncertudstyr. I dag arbejder 750 frivillige på Grøn Koncert, som er med de to uger en Grøn Koncert turné varer.
Grøn Koncert ligger i højsæsonen i uge 29 og 30. Hele koncertpladsen flytter fra by til by hver nat fra torsdag til søndag. Fra mandag til onsdag i uge 30 har de frivillige hviledage i Hjallerup, inden 2. del af Grøn Koncert kører på. Undervejs på turnéen sover de frivillige på skoler i de forskellige koncertbyer, og alle bliver transporteret fra koncertpladsen til skolerne sent om aftenen og retur tidligt om morgenen. Som frivillig kan du vælge at deltage på 1. del, 2. del eller hele Grøn Koncert turen.

Læs mere om Grøn Koncert her.

Du kan være frivillig på…Cirkus Summarum

Hele Danmarks familiecirkus, Cirkus Summarum, er en fantastisk og spændende oplevelse for både børn og voksne. Muskelsvindfonden skaber i samarbejde med DR rammerne og gør Cirkus Summarum til en uforglemmelig oplevelse med mange af de folkekære figurer og værter fra DR.

Cirkus Summarum afholdes over syv uger, som inkluderer opbygning af pladsen, afvikling af ca. 40 forestillinger og efterfølgende nedpakning af pladsen. Cirkus Summarum følger folkeskolernes sommerferie. At være frivillig på Cirkus Summarum kræver, at du er indstillet på, at alt foregår i børnehøjde, og at vi har fokus på at yde fantastisk service og give alle vores gæster en ekstraordinær oplevelse.

Læs mere om Cirkus Summarum.

 

Du kan være frivillig på…Roskilde Festival

Muskelsvindfondens arbejde på Roskilde Festival går ud på at sælge mad til festivallens mange sultne gæster. Som frivillig på Roskilde Festival lægger du ca. 60 timers arbejde. Muskelsvindfonden sørger for, at de frivillige har deres eget indhegnet bo-område med mad-, sove- og badefaciliteter. Der er rig mulighed for at høre musik på festivalen, men din primære opgave er at lave frivilligt arbejde for Muskelsvindfonden.

Du kan være frivillig på…. andre opgaver

Muskelsvindfonden har også brug for frivillige på en række andre, mindre opgaver hen over året. Bl.a. ved Slotskoncerterne, Arla Food Festival i København og ved Lego World. Ved Muskelsvindfondens årlige landsmøde-weekend i maj hjælper en lille flok frivillige desuden med at servicere foreningens medlemmer.