Den cellulite-besmykkede popo. Den aldrende krop med den møre hud. Den fysisk udfordrede krop. Kropslige særligheder, der værdsættes i kunstens verden, men i virkelighedens verden ses som tegn på svaghed, svækkelse eller sågar udløbsfrist. 

Til at stimulere og fordre den kunstneriske skabelsesproces får du, og de andre tegnere, en smagsprøve på Muskelsvindfondens Gin Pærfekt, som er lavet i samarbejde med det danske destilleri, Radius Distillery. En gin, der fortæller en vigtig historie ved at være brygget på krumme agurker. Du ved – dem, der er så grimme at vi kasserer dem. På scenen har vi fire unikke croquismodeller, der venligt og modigt stiller deres kroppe til rådighed for kunsten og samtalen om mangfoldighed i kropsidealer.

Nyt koncept på gamle flasker

Vi lavede også eventet sidste år, hvor teltet var tætpakket. Hér satte vi fokus på kropslig naturlighed og underfundighed gennem “tegning” og samtaler om kropsidealer. Arrangementet var en overvældende succes med over 300 besøgende, og nåede du ikke at deltage sidste år, eller har du bare lyst til at prøve det igen, får du nu atter chancen for at kaste dig ud i croquiskunsten, men undervejs vil der være nye elementer – vi røber ikke hvilke

Majse Njor, Mathias Helt og andre

Vi får, foruden vores fantastisk og unikke croquismodeller, besøg af Maise Njor, Chris Bjerknæs, Dy Plambech og Mathias Helt, som hver især vil komme med deres kunstneriske fortolkning. Undervejs taler værterne Camilla Stockman og Simon Toftgaard Jespersen om kropsidealer og særligheder, som netop værdsættes i kunstens verden, men i virkelighedens verden ofte opfattes som tegn på svaghed eller svækkelse. Kan man forestille sig, at det derfor er muligt at aftabuisere kroppen ved at betragte den fra kunstens ståsted? 

Gin og croquis er et led i Muskelsvindfondens koncept PÆRFEKT

Siden bliver løbende opdateret.

Arrangeres i samarbejde med Politiken.

Tid og sted:
Torsdag den 13. juni kl. 17.15 – 18.15 i Politikens telt