Torsdag den 12. oktober 2017 kommer Medicinrådets afgørelse i sagen om den ny og banebrydende medicin Spinraza, der virker på muskelsvindsygdommen Spinal muskelatrofi (SMA).

Rådet skal afgøre, om medicinen skal godkendes i Danmark, og hvem medicinen i så fald skal tilbydes til. En vurderingsrapport tyder på, at ikke alle med SMA vil få tilbudt medicinen. Muskelsvindfonden mener, at alle med SMA har ret til behandling. Brug i øvrigt vores søgefelt for at læse de mange nyheder, som vi har skrevet om sagen. Søg gerne på Spinraza.

Se hvorfor i filmen…

 

 

 

Muskelsvindfonden er opmærksomme på, at selvom medicinen virker på alle typer SMA, vil effekten være forskellig fra menneske til menneske. Nogle vil ikke mærke en effekt, mens andre vil få mulighed for at fastholde deres nuværende funktionsniveau og sidst men ikke mindst vil andre få forbedret deres muskelstyrke og dermed mulighed for at forbedre deres nuværende funktionsniveau. 

Klik dig ind i menuen til venstre for at læse mere om sagen, om Spinraza og hvorfor Lene håber, at hun får tilbudt medicinen