Ingen er perfekte, og det er helt Pærfekt.

Det seneste år har ord som nulfejlskultur, perfekthed og tolvtals-piger været meget debatteret. Ønsket om det perfekte liv går på tværs af alder, køn, handicap – og det gør angsten omkring perfektheden også. Muskelsvindfonden ønsker et opgør med perfektheden, og derfor har vi lavet Pærfekt.

Med Pærfekt.sætter Muskelsvindfonden det perfekte liv – eller rettere det perfekte helvede – på dagsordenen. Angsten for at fejle har nemlig for mange konsekvenser for mennesker på tværs af alder, køn, handicap, etnicitet og seksualitet.

Instagram syder af spidse trutmunde og fejlfrie cupcakes. Egentlig er det besynderligt med trangen til det perfekte. For vi ved jo godt, at livet ikke leves uden fejl og mangler. Vi skal turde tale om det uperfekte. Vi skal ikke være så bange for at lave fejl, for i sidste ende lærer man mest af sine fejl. Vi skal ikke vælge det sikre, men være nysgerrige og innovative og give plads til forskelligheder. I dag tør mange ikke fejle, men stræber i stedet efter det perfekte liv.

Muskelsvindfonden ønsker at flytte grænserne for, hvad folk i dag tror er ”normalt”. Når man som jeg sidder i kørestol, er jeg på mange måder en del point bagud på forhånd, fordi dét at være anderledes, mangfoldigheden, næsten altid taber under perfekthedens lup. Derfor er det vigtigt for Muskelsvindfonden at sætte perfekthedskulturen på dagsordenen.

Den Pærfekte folkebevægelse

Det er Muskelsvindfondens ambition at starte en Pærfekt.folkebevægelse, hvor mennesker tør stå frem og være uperfekte sammen, fordi fejl kan være livsbekræftende, og der er et behov i samfundet for at se og turde vise det uperfekte: Den beskidte bil. De store bunker af snavset vasketøj. De ”klamme” vaner. De skæve bryster.

Ingen er perfekte, og det er i virkeligheden helt Pærfekt.

 

Læs formandens samfundskommentar
Partnerskaber med mening og indhold
Document
Indhold