DAD-Grøn-Koncert-2016-1200x884
Foto: Morten Rygaard

Spørger man de 154.500 publikummer, som i 2016 besøgte Grøn Koncert, svarer 97 %, at de vil anbefale Grøn Koncert til en ven, og at 94 % med stor sandsynlighed kommer igen ifølge en online spørgeskemaundersøgelse.
Også hos Muskelsvindfonden og Tuborg, der står bag koncerterne, er man glade for en vellykket 34. Grøn Koncert.

Grøn Koncert 2016 sluttede med 30.000 publikummer i Valbyparken i København, og i alt valgte 154.500 publikummer at besøge Danmarks største koncert-turné, hvor vejret bød på både regn og sol.

“Vi kan kun glæde os over en vellykket Grøn Koncert-turné. I 10 dage har de bedste danske artister leveret et brag af en fest, 750 frivillige har knoklet og 154.500 danskere har festet –  og sammen betyder det, at vi i Muskelsvindfonden kan fortsætte vores arbejde med at skabe plads til forskelle i samfundet, og forbedre livsvilkårene for mennesker med muskelsvind,” siger Henrik Ib Jørgensen, direktør i Muskelsvindfonden.

Tuborg og Muskelsvindfondens ønske for Grøn Koncert 2016 er at skabe en unik ramme, hvor publikum, frivillige og musikere kan mødes uanset forskelle og have en fest. Og spørger man de mange publikummer, hvordan deres oplevelse til Grøn Koncert var, så svarer 97 %, at de generelt var tilfredse med årets koncerter, og at Grøn Koncert skaber gode rammer for socialt samvær. Og 95 % var glade for den service de fik på koncerterne.

Undersøgelsen er en online spørgeskemaundersøgelse gennemført af analysefirmaet Loyalty House, der er gennemført blandt Grøn Koncert gæsterne i de 6 første byer, og er baseret på 702 besvarelser.

 

Plads til forskelle i samfundet

Grøn Koncert handler også om at skabe plads til forskelle, og spørger man Grøn Koncert-publikummet, så er det heller ikke gået dem ubemærket hen. 99 % ved at Grøn Koncert støtter et godt formål. Overskuddet fra Grøn Koncert går til Muskelsvindfondens arbejde med at skabe plads til forskelle i samfundet – en vision, der også har været i fokus på koncertturnéen.

Under koncertturnéen har publikum kunnet donere deres pant til Muskelsvindfondens arbejde. I år går den donerede pant til en ny pulje, der i efteråret vil blive uddelt til et projekt, der ligesom Muskelsvindfonden arbejder aktivt for at skabe et samfund, hvor der er plads til forskelle.  Kunstnerne er en stor del af formidlingen af visionen, og under koncerterne har flere artister givet de frivillige en hånd i de mange boder på pladsen og haft folk med muskelsvind med på scenen – alt sammen for at være med til at vise, at Grøn Koncert er et sted, hvor folk kan mødes på tværs af forskelle.

Antallet af publikummer i de otte byer i 2016:

Kolding: 13.500

Randers: 10.000

Aarhus: 30.500

Aalborg: 16.500

Esbjerg: 14.000

Odense: 21.000

Næstved: 19.000

Valby: 30.000