Vi har stillet spørgsmål til Rosa Nyholm, alias Rosa fra Rouladegade fra DR’s Ramasjang-univers, som har optrådt i Cirkus Summarum i flere år. Hvad betyder Cirkus Summarum for hende, og hvad kommer hun til at savne i år, hvor Cirkus Summarum er aflyst?

Cirkus Summarum er for mig…

Foto: Montgomery

en mulighed for at lave noget kæmpestort til de allermindste. Det er det sted, hvor jeg kan udleve drømmen om at få bygget en kæmpe trampolin-stegepande og lokke mine kolleger i pandekagekostumer, tegne et cocktailglas i Onkel Reje størrelse og se det blive bygget, eller få 2000 mennesker til at synge med på gamle børnesange spillet af Danmarks bedste bigband.
Det er en kombination af ekstremt hårdt arbejde og en vidunderlig følelse af at være et barn, der leger igen.

Da de i sin tid spurgte, om jeg ville være med i cirkus, tænkte jeg…

det er lige mig! Højdepunktet i mine barn- og ungdomssomre var at være med min teaterforening på sommerlejre rundt i Europa i et kæmpe cirkustelt, der kunne det hele: Teater, musik, fest, fællesspisning og regnvejsdage.

Det skøreste, jeg har oplevet ved Cirkus Summarum, er…

mine kolleger. De overrasker mig hver sommer, og det er noget af det, jeg kommer til at savne mest i år.
At se Mikkel (Hr skæg) bruge en hel dag, inklusiv sine sparsomme pauser, på at lede efter en publikummers rokketand i popcorns smulderet under tribunerne. Og finde den!
At se Signe tisse i bukserne af grin ved siden af mig på scenen, inden hun skal ud til otte mennesker, der står klar til at give hende et lynskift. Bruge hver dags pause inden pruttenummeret på en lang samtale om døden med Mads (Onkel Reje)
At se Kristian blive rasende (med rette) og skælde alle ud inde fra den papbil, som han ikke kan få af.
At trøste Mille et halvt minut, inden hun skal 10 meter op i luften eller se Silja blive rørt af samme sang hver dag. Det er skørt og et stort privilegium at komme tætte og tættere på de her mennesker hvert år.

De frivillige i Muskelsvindfonden er …

uundværlige, meget loyale og gode til at holde fest!

Foto: Montgomery

Når jeg nu ikke skal optræde i Cirkus Summarum til sommer, skal jeg …

holde min datters tre-års fødselsdag uden at skulle på arbejde.

Jeg kommer til at savne…

det store skabende fællesskab fra popcornsælgeren til cirkusdirektøren fra cirkustjener til publikum.