”Den, der siger at det ikke kan lade sig gøre, skal ikke afbryde den, der gør det.” Det er et kinesisk ordsprog, som jeg tog til mig, dengang fire kinesere bar mig op på Den Kinesiske Mur siddende i min kørestol.

Anna le Dous

Rigtig meget kan lade sig gøre, hvis man er stædig og holder ved ens drømme – og hvis man er klar til at tage forhindringer som udfordringer. Selv om man sidder i elektrisk kørestol, aldrig har følt jorden under sine fødder, og ikke kan vende sig selv i sengen om natten, kan man godt rejse ud og opleve verden. Jeg er 100% afhængig af andres hjælp døgnets 24 timer – alligevel har jeg indtil videre rejst i 57 lande, og der kommer hele tiden nye lande på listen.

Min højeste prioritet har altid været at se så meget som muligt af verden. På trods af mange rejser og et tidskrævende handicap er det lykkedes mig at afslutte en Bachelor i International Business Communication (Tysk, Europæiske studier), hvor jeg tog dele af uddannelsen i Hamborg og Berlin. Jeg er opvokset tosproget med tysk mor og dansk far og giver privatundervisning i tysk. I 2016 startede jeg på jurastudiet på Syddansk Universitet – en interesse jeg fik via Muskelsvindfondens repræsentantskab, som jeg var medlem af fra 2010-2016.

I 2010 blev jeg medlem af De Berejstes Klub, hvor optagelseskravene er, at man skal have besøgt ligeså mange lande som ens alder (minimum 30), rejst på mindst 4 kontinenter og have krydset ækvator. I De Berejstes Klub modtog jeg i 2012 Egholmprisen, som gives for en usædvanlig indsats i forbindelse med rejselivet og for at sprede informationer om rejselivet.

Jeg har holdt foredrag mange forskellige steder siden 2005, hovedsageligt om det at rejse når man har et handicap, men jeg har også været ude hos folkeskolens ældste klasser og holde foredrag med fokus på fordomme og det at være anderledes.

Mine foredrag:

Man kan læse mere om mine foredrag, referencer mv. på min hjemmeside: annaledous.dk
Eller gå ind på min Facebookside: Globetrotter på hjul

By: Charlottenlund

Født: 1979

Pris: Honorar efter aftale

Kontakt: anna.le.dous@mail.dk

Posted in: Se, hvem du kan booke: