I Muskelsvindfonden vil vi gerne mindes de af foreningens medlemmer, der er gået bort. Derfor har pårørende og bekendte her på siden mulighed for at få et mindeord lagt ud i forbindelse med dødsfald blandt Muskelsvindfondens medlemmer.

Du er velkommen til at skrive dine mindeord og sende dem til os. Så lægger vi dem ud her på siden. Send en mail til Michael Sølvsteen på mls@muskelsvindfonden.dk.

 

August 2020

Torben Madsen

Mindeord af Simon Toftgaard Jespersen, formand for Muskelsvindfonden på vegne af Muskelsvindfonden

En af Muskelsvindfondens mest markante skikkelser gennem mange år, Torben Madsen, er pludselig død.

Det er nærmest en skæbnens ironi, at Torbens sidste opslag på sin Facebook-profil er et link til vinen ”Chateau Tour Blanche Saint-Emilion Grand Cru Tour Blanche 2013” fra ”Den sidste flaske”.
Torben selv ville have moret sig, hvis han havde kendt anbefalingens dobbelte betydning. Sådan var han også. Fyldt med humor, ofte endda sort og nærmest absurd galgenhumor. Og han elskede vin. ”Hellere et glas god vin end to glas dårlig vin”, var hans motto.

Torben elskede nemlig livet og forsagede ingen fornøjelser. Muskelsvind var ikke en begrænsning. Blandt meget andet var Torben for år tilbage en del af ”Slappendales”, der foran tusinder af mennesker på den grønne scene, brød grænser med deres stripshow og fokus på kroppe med muskelsvind, og som var med til at give andre troen på, at kroppe er smukke i al deres forskellighed, og at sex er for alle. Efter den tid blev livet lidt lettere for især unge mennesker med muskelsvind.

Torben elskede at gå til grænsen, ofte endda over grænsen, somme tider øretæveindbydende irriterende. Trods mange etiketter man kan sætte på Torben, så finder man ikke den med ordet ”diplomat”. Han var ofte den, der sagde tingene lige ud, men han trivedes med det, og med selvironi og et glimt i øjet spøgte han selv med sin rolle som den kritiske vagthund. Han kunne virke både barsk og brysk, men var samtidig en blød og kærlig fyr med en betydelig empati, når andre havde brug for et trøstende ord.

I fire årtier var Torben en aktiv deltager i handicappolitiske arbejde, ikke blot i Muskelsvindfonden, men i en årrække også i Dansk Handicap Forbund, og adskillige gange var han med til at opsøge politikere for at opnå forbedringer. Ikke mindst i 1980’erne, hvor et af de vigtigste mål var at gøre den på det tidspunkt spinkle hjælperordning landsdækkende. Han opnåede på den måde en kolossal viden, som han beredvilligt øste af over for andre, og navnlig hans viden om indretning af biler blev en af hans mange ekspertiser.

Torben var i en menneskealder et aktivt og toneangivende medlem af Muskelsvindfonden, og der findes ikke den tillidspost, han ikke har prøvet kræfter med:

  • Repræsentantskabmedlem og bestyrelsesmedlem i Muskelsvindfonden.
  • Repræsentantskabsmedlem og bestyrelsesmedlem i RehabiliteringsCenter for Muskelsvind, da det hed Muskelsvindfondens Vejlednings- og Behandlingscenter og havde sit eget repræsentantskab.
  • Bestyrelsesmedlem i Musholmfonden, hvor han leverede et flot bidrag til udbygningen af Musholm, som blev hans hjertebarn.
  • Bestyrelsesmedlem for Egmont Højskolen i mange år som Muskelsvindfondens repræsentant.
  • Og ind i mellem adskillige udvalgsposter og aktiv deltager i Muskelsvindfondens sociale liv, hvor han i perioder også fungerede som mentor for unge mennesker med muskelsvind, og hvor han som rollemodel gav dem et stærkt afsæt til deres videre liv med muskelsvind.

Trods al kritik, som også var en del af hans arbejde, så var Muskelsvindfonden hans liv, og vi var aldrig i tvivl om hans varme følelser for vores forening. Og følelserne var gensidige.

Vi vil savne Torben, både for hans medspil og hans modspil.

Vi sender de bedste tanker til Jane og til hele Torbens familie.

Æret være hans minde.

 

Februar 2020

Ann-Sofie Rask Christensen

Mindeord af Simon Toftgaard Jespersen og Jens Spanfelt, henholdsvis formand for Muskelsvindfonden og teamleder i medlemsafdelingen

Det er med stor beklagelse, at vi fik beskeden, at Ann-Sofie Rask, kendt som Fie, gik bort den 14. februar 2020.

I Muskelsvindfondens frivillige medlemsarbejde var Ann-Sofie Rask i mange år en profil, der blandt andet bidrog som lejrleder for andre unge i påske- og efterårsferien. Samtidig var hun også altid fast og festligt ’inventar’ på arrangementer og kurser for unge på sin egen alder, hvor hun vil blive meget savnet. Hun var altid klar til at inddrage nye medlemmer i gruppen af kursusdeltagere.

Fie startede som frivillig i 2013 på Muskelsvindfondens grønne koncerter med crewnummer 14003 og har siden da været en fast del af Grøn hver eneste sommer. Hun har også været med som crew for Muskelsvindfonden på Roskilde Festival.

Fie var meget populær i crewet og et af de mennesker, som altid formåede at skabe smil på folks læber. Fie var en af de personer, som var med til at gøre livet til en fest, og som altid var klar på grin og sjov – også når det blev de sene timer. Desværre sluttede hendes fest alt for tidligt.

Vores tanker går til familien, hendes kæreste og nærmeste venner.

Æret være hendes minde.

 

Maj 2017

Peter Gundlund Koed Mikkelsen
Muskelsvindfondens repræsentantskabsmedlem, Peter Gundlund Koed Mikkelsen, er død den 30.05.2017

Mindeord af Lisbeth Koed Doktor på vegne af Muskelsvindfonden
Gennem hele sin barndom og videre ind i ungdom og voksenlivet var Peter et aktivt medlem i foreningen, og senest den 20. maj 2017 blev han genvalgt som medlem af repræsentantskabet.
Selv mødte jeg første gang Peter, da jeg var 20 år og han 17 år, og vi sammen blev portrætteret til en artikel i Muskelkraft. Det møde blev startskuddet til en række artikler i Muskelkraft, som vi skrev i samråd med hinanden eller hver for sig. Når andre refererer til Peter, er det ofte ord som “kvik”, “skarpsindig” og “filosofisk”, der bruges. Gennem samarbejdet dengang, var det tydeligt for mig, at Peter var alt dette, men frem for alt kvik, veltalende og nysgerrig: “hvorfor hedder alting noget med muskeldit og muskeldat?” spurgte han. Det virkede useriøst, mente han.

Læs hele Lisbeth Koed Doktors mindeord her

 

Juli 2017
Søren Høimark Poulsen
Af Claes Würtz Petersen

Til Minde om Søren Høimark.

Søren – Du havde så mange gode værdier, gode personlighedstræk, og var altid god for et smil og en joke – Selv om man nogle gange skulle læne sig lidt ind, og lige have den én gang til.
Du forlod os desværre i en alt for tidlig alder, og universet kan være så uretfærdigt nogle gange. Du var en fighter, en champion, og der var ikke en opgave du ikke turde sætte dig for!
Du kastede dig ud i alt, på trods af din muskelsvind! Det er personer som dig, der inspirerer mig til at gøre, det jeg gør, hvert evigt eneste år for Muskelsvindfonden.

Søren havde en kampgejst jeg aldrig har set hos noget menneske før – det var altid en fornøjelse at arbejde sammen med dig, og du kunne få selv den mest alvorlige forsamling til at smile, og grine!

Jeg er så glad for at jeg nåede at opleve den sidste tid med dig på Roskilde Søren, de minder kan ingen heldigvis ikke tage fra mig. Sørens farvel med verden er dybt tragisk, men efter lang tids refleksion, syntes jeg, at der er noget smukt i at Søren tog afsked med os ”med trøjen på”. Kæmpende for en sag der betød så meget for ham, omgivet af mennesker som han elskede, og som også elskede ham.

Jeg vil slutte af med et citat fra årets Roskilde, sagt af Søren selv, på vores hold-navnerunde:

”Hej, jeg hedder Søren, jeg har muskelsvind, og jeg er her for at skrabe penge ind til… MIG SELV! ”

Søren – Du blev taget alt for tidligt fra os – men minderne kan de aldrig fjerne! <3