Kære dig!

Hvor det fedt, at du læser med. Det betyder, at du har modtaget invitationen til årets sommerlejr for de 10-14 årige. I år har vi valgt at invitere lidt anderledes, og som du måske allerede har regnet ud, så var invitationen inspireret af Ternet Ninja.

Se programmet her

Skal, skal ikke

Lige nu sidder du sikkert og overvejer, om du overhovedet skal med på sommerlejr. Måske har du været med før, måske er det første gang.

Vi forstår godt, at det kan være svært, men vi synes helt klart, at du skal springe ud i det. Selvom programmet ikke helt er planlagt, så garanterer vi, at du:

  • Kommer til at få det sjovt
  • Kommer til at møde og måske få nogle nye venner
  • At du bliver udfordret og måske overrasket af spændende oplevelser

Årets lejrledere siger hej

I videoen kan du møde Cecilie, som er den ene af de to lejrledere på årets sommerlejr.

Den anden hedder Amalie, og hun ville også rigtig gerne have sagt hej. Lige nu er hun dog i Kina, og derfor var det lidt svært at få hende med i videoen.

Alt det praktiske

Muskelsvindfondens sommerlejr afholdes i år på Musholm Ferie-Sport-Konference. Adressen er Musholmvej 100, 4220 Korsør. Det er et godt sted for unge med muskelsvind – både gående og i kørestol.

Lejren finder sted d. 30. juni kl 16.00 og slutter d. 6. juli kl 12.00

Jeres søn eller datter skal have en personlig hjælper med over 18 år som kender til hans/hendes behov for hjælp.

OBS: I skal selv søge kommunerne om dækning af deltagergebyret for lejren. I 2019 er deltagergebyret inkl. hjælpere, aktiviteter, materialer og kørsel i forbindelse med planlagte aktiviteter 11.000 kr. – se nedenfor.

Efter tilmelding modtager I en faktura fra Muskelsvindfonden på 11.000 kr. Dækning af merudgifter skal I bede kommunen sende til jeres konto.

For at vi kan planlægge lejren bedst muligt, er det vigtigt, at I besvarer ALLE spørgsmålene på tilmeldingen som I finder på Muskelsvindfondens hjemmeside:

I vil senere blive kontaktet af lejrlederne, og Rikke Kaalund fra Muskelsvindfondens medlemsafdeling vil løbende sende de informationer I har brug for. Har I spørgsmål, er meget velkomne til at kontakte Rikke på rika@muskelsvindfonden.dk eller 22 65 24 59.

Økonomisk støtte til deltagergebyr og hjælper

Typisk får man, som deltager på vores sommerlejr, dækket hovedparten af deltagergebyr og hjælperudgifter. For at få støtten skal I søge kommunen.

Nedenfor kan I se et par anbefalinger til hvad I kan skrive, når I søger kommunen. Vi har desuden vedlagt en skabelon, I kan arbejde videre med, hvis I vil.

Vær opmærksom på, at sagsbehandling hos kommunen kan tage tid. Vær derfor altid i god tid med ansøgningen.

Det siger reglerne

Støtten søges helt præcist som merudgift efter servicelovens §41. Forudsætningen er, at kommunen vurderer, at barnet har en varig og betydeligt nedsat funktionsevne, der er indgribende og kronisk. Det gælder næsten alle børn med muskelsvind

”Et barn under 18 år, der har ret til merudgiftsydelse, kan få dækket ekstra udgifter i form af handicaptillæg til en ferielejr samt udgifter til hjælper på ferielejren” Det fremgår direkte af Ankestyrelsens principafgørelse 28-13, som Servicelovens vejledning også henviser til.

Merudgiften opstår, fordi de fleste børn med muskelsvind ikke kan deltage i de samme sommerlejre, som deres klassekammerater. De typiske er spejderlejr, fodboldskole, håndboldskole og lignende. Merudgiften, der kan søges om er således prisforskellen på, hvad en typisk fodboldskole koster og hvad Muskelsvindfondens sommerlejr koster. Transportomkostninger kan også være en merudgift, da der typisk kun er små transportomkostninger med at køre børn på spejderlejr og fodboldskole. Endelig kan de kræve ekstra hjælpertimer, når jeres barn er væk hjemmefra og I ikke er med til at hjælpe. De hjælpertimer kan også dækkes som merudgift.

Det handler altså ikke om, hvorvidt lejren er speciel nødvendig for barnet og/eller familien. Det handler alene om børnenes ret til at komme på en sommerlejr i lighed med de jævnaldrende.

Kontakt

Har du spørgsmål til dine muligheder i forhold til at søge støtte, er du velkommen til at kontakte Rikke.

Skabelon

Vi har lavet en skabelon, som gør det nemt for jer at søge kommunen om støtte.