Charlotte Svendsen spørger:

Vi har en drøm om at rejse en forlænget weekend til Berlin med min ALS-ramte mor. Hun sidder i elektrisk kørestol og har respirator. Jeg har forsøgt at søge efter overnatningsmuligheder i Berlin med de fornødne hjælpemidler (plejeseng, loftslift mm.), men desværre kan jeg ingenting finde. Ved I, hvordan jeg kan finde frem til et sted, der kan bruges?

Og ved I, hvor man kan bestille ekstra hjælpemidler såsom mobil lift, plejeseng osv., hvis hotellet ikke har det?

På forhånd tak for hjælpen!

Om hoteller i Berlin med diverse hjælpemidler

Svar fra Anna le Dous

Jeg er i Berlin to-tre gange hvert år, så jeg kender byen ret godt og taler sproget flydende. Jeg er ikke selv afhængig af så mange hjælpemidler, hvorfor jeg ikke har helt styr på, hvor man kan få plejeseng og loftlift. Men jeg ved, at muligheden findes.

Dog tænker jeg, er loftlift nødvendig? Ville en gulvlift ikke kunne anvendes? Hvis en gulvlift er tilstrækkelig, er mulighederne nemlig mange flere.

F.eks. kan jeg anbefale dette hotel, som jeg ved, er meget handicapvenligt: www.mit-mensch.com/de-de  – (Jeg har dog ikke selv boet der.)

Min kontakt i Berlin foreslår dette hotel, som dog ikke har loftslift: www.spastikerhilfe.de/haus-rosemarie-reichwein/index.html

Mht. leje af hjælpemidler ville jeg tage kontakt til de to steder og spørge, om de udlejer hjælpemidler, f.eks. mobil lift. Hvis de ikke gør, ved de sikkert, hvor man skal henvende sig.

Hvis det kun er mobil liften, der mangler, kan man jo også låne sådan én på hjælpemiddeldepotet i kommunen, hvor man bor og tage den med derned. (Forudsat man kører i bil til Berlin.)

Mange hilsener Anna

Svar fra Rasmus Dissing Nielsen

Jeg kender ikke til et sted, der har alle de fornødne hjælpemidler, du ønsker, men jeg har selv flere gange boet på hotel ParkInn ved Alexander Platz. Der er et fint handicapværelse, hvor der også er dør direkte til værelset ved siden af. De har været meget hjælpsomme de gange, jeg har været der, så måske kan de hjælpe med leje af plejeseng og gulvlift, hvis det kan bruges frem for en loftlift.

Alternativt kan du forsøge at låne en gulvlift igennem kommunen og tage den med hjemmefra.

Derudover findes der hjemmesiden ,www.mobilityequipmenthiredirect.com hvor man kan finde udlejere af hjælpemidler i forskellige byer.

Håber mit svar kan løse jeres udfordringer. God rejse 🙂

Med venlig hilsen
Rasmus