Nikolai spørger:

Jeg vil høre, om I har erfaringer med at rejse med en mellemlanding, når man har en el-kørestol med?
Er det muligt eller en stor udfordring?

 

om mellemlandinger og el-kørestole

Svar fra rejsepanelet

Svar fra Anne le Dous:

Hej Nikolaj

Jeg har rejst med mellemlanding mange gange. Det er som udgangspunkt intet problem.

Jeg gør det dog kun, hvis det ikke er muligt at komme til den pågældende destination med direkte fly. Dvs. jeg kunne aldrig finde på at booke en rute med mellemlanding, blot fordi den er billigere end direkte fly. Der vil altid være en højere risiko for, at der sker skader på el-kørestolen jo flere fly, den skal bakses ud og ind af. Det er vigtigt for mig, at risikoen for skader på el-kørestolen er så lille som mulig. Derfor betaler jeg hellere for den dyreste flybillet, end at jeg udsætter min kørestol for mellemlandinger.

Til nogle destinationer kan man ikke undgå mellemlanding, og så er der jo ikke noget at gøre ved det. I disse situationer er jeg opmærksom på, at det er en mellemlanding af en vis varighed, dvs. mindst to timer. Dette er både af hensyn til mig selv og kørestolen.

Når man er i transit, kan tiden hurtigt blive presset, f.eks. hvis ankomst-gaten er langt fra afgangs-gaten. Man skal huske, at man kommer sidst ud af det første fly og skal først ombord på det næste fly, så allerede det går der lang tid med.

Mht. el-kørestolen er det også en fordel, at man har lang tid i transit, for når bagagen skal flyttes hurtigt fra det ene fly til det næste, sker det, at bagage bliver glemt i farten.

God tur.

 

Svar fra Aina Boss Budde:

Hej Nikolai

Jeg foretrækker at flyve direkte, men det er ikke noget problem med mellemlanding. Du skal blot sørge for at have god tid til skiftet, da du er den sidste, der kommer fra borde og den første, der skal på det næste fly. Og så kan der være store afstande alt efter, hvilken lufthavn det er.

Du kan lave en aftale om at få udleveret din manuelle kørestol eller blive hentet af en lufthavns kørestol ved flyet, så du ikke skal vente ekstra. Men afsæt altid lidt ekstra tid til, at de glemmer dig osv.

 

Svar fra Rasmus Dissing Nielsen:

Hej Nikolai,

Jeg har flere gange gjort brug af mellemlandinger, men kun når det er strengt nødvendigt. For der er ingen tvivl om, at med en mellemlanding tilføjer du risikoen for, at noget går galt. Personligt prioriterer jeg direkte flyforbindelser, hvor det er mulig og overkommeligt prismæssigt.

Når det er nødvendigt med en mellemlanding, går jeg altid efter at have en mellemlanding på mindst 4 timer, så jeg kan nå på toilettet, selvom der skulle være forsinkelser. Hvis det er to flyvninger, der er rigtig lange, så prøver jeg at få en mellemlanding, der er så lang som mulig, så jeg kan overnatte mellem de to flyvninger. Det var i hvert fald det, jeg gjorde, da jeg fløj til og fra Sydney, Australien. Hvis du bare har tid nok ved mellemlandingen, er det ikke kompliceret.