Hej rejsepanel

Jeg skal til Paris på ferie midt i juli og skal selv køre derned i min Ford Transit. Jeg har i den forbindelse nogle spørgsmål, som jeg håber I kan hjælpe med.

Jeg har muskelsvind, bruger el-kørestol, respirator og gulv-lift. Jeg skal af sted med min kone og to hjælpere.

1. Er det tilstrækkeligt med en alm. rejseforsikring og blåt sygesikringskort?

2. Skal jeg bruge en adapter til stikkontakten i Frankrig og hvilke?

3. Skal jeg have bestemte miljømærker eller andet i bilen for at køre derned og i Frankrig?

4. Kender I til offentlig transport i Paris?

5. Er der andet, der er godt at vide om ferie i Paris?

Mvh
Brian

Om bilferie til Paris

Svar fra rejsepanelet om Paris-tur

Svar fra Rasmus Dissing Nielsen:

Hej Brian

Her får du lige mine bedste bud på svar på dine spørgsmål.

1. Ja, det vil jeg mene, men det er altid en god idé at kontakte dit forsikringselskab og høre, om du er tilstrækkeligt dækket.

2. Nej, de bruger som udgangspunkt samme type stik, som vi gør herhjemme. Dog er der nogle enkelte danske stik, der ikke helt vil passe ordenligt i de andre europæiske landes stikkontakter. Men det er typisk kun ældre danske stik eller billige stikdåser, der er problemet. Så du vil højst sandsynligt ikke opleve, at det er nødvendigt at medbringe en adapter.

3. Det er nogle år siden, jeg sidst kørte til Frankrig, så jeg må indrømme, at jeg ikke er helt opdateret på, om man skal have nogle særlige miljømærker. Men ud fra en hurtig google-søgning kan det se ud til, at du skal have det, alt efter hvor gammel din bil er, og hvor vidt den kører på diesel eller benzin.

4. Jeg har selv brugt bus i Paris og fandt det både let og overskueligt.

5. Mange steder kan du springe de lange køer over, når du er kørestolsbruger. Dertil er det ofte gratis for dig eller din ledsager at komme ind.

God ferie… 🙂

Svar fra Anna le Dous:

Hej Brian

Jeg har været i Paris 5-6 gange. Dog aldrig i bil.

1. Ja, blåt sygesikringskort skulle gerne være tilstrækkeligt. Det blå sygesikringskort gælder ligesom “det gule” sygesikringskort” indenfor hele EU. Hvis du derudover har en almindelig rejseforsikring, er du jo faktisk “dobbelt dækket”.

2. Jeg kan faktisk ikke huske, om man bruger adapter i Frankrig. Men når man køber et “adaptersæt”, er der til alle lande og kontinenter. Jeg rejser altid med sådan et sæt.

3. Ja, jeg tror, du skal have miljømærke i Paris. Jeg ville kontakte FDM og forhøre mig om det.

4. Jeg har altid kørt rundt med bus i Paris. Jeg har aldrig brugt metro, men så vidt jeg husker, kan den benyttes på nogle linier, hvor de har elevator. Det kan du læse mere om her og her.

5. Det er nemt at komme rundt i Paris uden bil. Så måske er det letteste at parkere bilen et sted og så tage offentlig transport.

God rejse.