Carsten spørger:

Kender I til rejseselskaber, der er gode til at varetage mennesker med handicaps behov og især de forskellige hjælpemidler, man kan have brug for at have med på rejsen?

Om rejseselskaber, der tager hensyn til handicap

Svar fra rejsepanelet

Svar fra Anna le Dous:

Min oplevelse er, at der ikke findes rejseselskaber, som er bedre til mennesker med handicaps behov end andre. Det afgørende er ikke rejseselskabet, men PERSONEN man taler med. Det afgørende er, om personen fokuserer på mulighederne eller begrænsningerne.

Jeg oplever ofte, at jeg kontakter et rejseselskab og får at vide, at noget, som jeg gerne vil, ikke kan lade sig gøre. Når det sker, lægger jeg røret på, ringer op igen og håber, at en anden medarbejder tager telefonen. Jeg ved erfaringsmæssigt, at sandsynligheden for, at jeg får to forskellige svar, når jeg taler med to forskellige mennesker fra det samme selskab, er rigtig stor.

Der findes rejsebureauer, som er specialiseret i rejser til mennesker med handicap, men hvis man ikke er meget usikker på det at rejse, vil jeg ikke anbefale dem, da de er ekstremt dyre og efter min mening også har nogle lidt “kedelige” tilbud.

Jeg har brugt almindelige rejseselskaber til flere af mine rejser, men når jeg rejser med et rejseselskab, vælger jeg dem, som laver skræddersyede individuelle rejser – ikke grupperejser. F.eks. har jeg rejst med Nyhavn Rejser og Panorama Travel. Der findes masser af rejseselskaber, som tilbyder individuelle rejser. Min erfaring er, at grupperejser er upraktiske, når man har et handicap.