Jane Brostrøm fra forældregrupper fortæller:

Endelig blev det fredag, og kursen sat mod Musholm.
Hele familien glæder sig altid til den årlige weekend i Muskelsvindfondens forældregruppe, Muskelsvend.
Fredag eftermiddag blev brugt på at komme på plads i husene, mens ungerne drønede rundt på gangene og hyggede.

Fredagshygge med popcorn

Til den fælles aftensmad fandt børnene inkl. søskende hurtigt sammen, og vi voksne fik mulighed for at få talt lidt. De frivillige Muskelterer (børnepassere: red) præsenterede sig kort og inviterede børnene til fredagshygge(film) senere på aftenen i Forvandlingshulen. Her hyggede mange af børnene sig max med popcorn, mens andre mødtes i husene til fælles playstationspil.

Alvor, grin og snak for de voksne

Imens mødtes vi voksne i et mødelokale med medlemskonsulent i Muskelsvindfonden Jens Spanfelt for at give feedback på flere af muskelsvindfondens tiltag.
De mindste børn blev puttet, de større drønede rundt, mens vi voksne rykkede i ”Biblioteket” til voksenhygge. Her blev der udvekslet erfaringer, grinet, og ikke mindst spist masser af guf.

En kold dukkert

Efter morgenmaden lørdag mødtes vi alle i hallen til fælles aktiviteter. Der blev spillet el-hockey, hockey, klatret og svævet i svævebane (også voksne). Der blev også tid til en tur til vandet i det flotte vejr, hvor flere sprang i det kolde vand.

Om stress i hverdagen

Efter frokost skulle børnene samles med Muskeltererne, som havde planlagt en skattejagt. De største børn hjalp ved posterne, så alle havde en rolle i aktiviteten.

Imens havde vi forældre voksentid, hvor vi beskæftigede os med emnet ”Tag magten tilbage i en stresset hverdag” med facilitator Vibeke Lubanski. Vi skulle sætte ord på vores stress-følelse, og lytte på vores partners tanker. Vi sluttede af med at forsøge at hjælpe et af forældreparrene med at løse en konkret problemstilling ud fra vores egne erfaringer.

Næste års emne: konflikthåndtering

Efter at have afsluttet dette års emne ”stress”, skulle vi finde næste års tema. Der var mange gode forslag på bordet, ”overgang fra barn-ung”, ”aktiviteter der fungerer”, men der var dog flertal for ”Det gode samarbejde med kommunen/konflikthåndtering”.

Lørdag aften var der fælles hygge med Jeopardy, børnene VS voksne, hvor der blev quizzet i emner som dyr, musik og alt mellem himmel og jord. Efterfølgende var der Gæt og grimasser for de voksne, og voksensnak. Ungerne drønede rundt, indtil det var sengetid.

Vi glæder os til næste år

Søndag morgen var der brunch, efterfulgt af en tur op til udkigspunktet og ned til vandet.
Så var det (desværre) tid til afsked og at være snuden hjemad.
Men vi glæder os allerede til næste år.

 

Læs mere om Muskelsvindfondens øvrige forældregrupper