Ole Madsen

73 år, ingeniør ved Sweco, har arbejdet i udlandet i ca. 15 af mine 50 år på arbejdsmarkedet, enkemand.
Siden 2012 frivillig på Cirkus Summarum og én-dags-crewer på Grøn Koncert i Næstved.
Har ingen aktuelle planer om at stoppe som frivillig. Så længe ”kadaveret” kan holde til det.

Udgangspunkt

Min datter, Marianne, trak mig ind i crewet. Hun har været frivillig i mange år og i øvrigt mødt sin mand dér. Jeg var kommet hjem i 2009 efter fem års arbejde i Eritrea og på Zanzibar  og var ikke længere involveret i spejderarbejde herhjemme. Og så ville jeg gerne prøve noget nyt. Jeg synes stadig, det er sjovt at møde forskellige mennesker. Både nye og nogle, jeg har mødt før. Stemningen er positiv, og de frivillige er generelt glade.

Højdepunkt

At passe hoppeborgen på Cirkus Summarum og se alle de glade børn – men især også, når jeg kan få børnene til at hjælpe hinanden. F.eks. hvis et barn bliver ked af det, og jeg så kan få andre børn til at træde til i stedet for forældrene. Eller ved karussellen, hvor en af pladserne er til børn i kørestol. De børn er selv meget bevidste om, hvad de kan. At møde dem giver en ny dimension.
Eller på Grøn Koncert, hvor jeg har arbejdet i indgangen til koncertpladsen og i vekselboden, hvor en af de andre crewer fortalte publikum i køen, at hvis de ikke ville betale lidt ekstra, ville de få et kys af mig…

Lavpunkt

Åh – det ved jeg ikke. Måske når dagens opgaver er ved at være forbi på Cirkus Summarum, og jeg er træt – så er min snor måske ikke så lang. Så har jeg lært at holde mig lidt væk, så jeg ikke flipper ud over noget, der ikke bliver gjort lige på den måde, jeg havde tænkt.
På Grøn Koncert når jeg ikke at opleve lavpunkter. Jeg er én-dags-crewer, og når dagens arbejde er slut, lægger jeg mig til at sove en times tid i min bil, inden jeg kører hjem.

Midtpunkt

Man kan stadig lære, selv om man er i min alder. Og som crewer har jeg har oplevet situationer, som jeg ellers ikke kommer i til daglig og mødt personer på forskellige vilkår, som jeg heller ikke ville have mødt. Og så har jeg lært, hvad muskelsvind er.