”Jeg så en mand i kørestol i baren som fyldte kander op, og dér kan man se plads til forskelle.”

Ordene kommer fra en af sommerens Grøn Koncert-gæster, der er én blandt mange, der er imponeret over mangfoldigheden i Muskelsvindfondens frivillighed.

En publikumsundersøgelse blandt 1969 gæster viser, at hele 88 procent mener, at Grøn Koncert sætter fokus på, at der skal være ’plads til forskelle’.

Det skaber glæde i Muskelsvindfonden, der har netop de tre ord som vision for deres arbejde.

Overskuddet fra Grøn Koncert bruger Muskelsvindfonden til at støtte mennesker med muskelsvind til et aktivt liv og skabe et så mangfoldigt samfund som muligt.

”Jo mere mangfoldig en festplads er – jo bedre er festen. Det samme gælder i samfundet. I vores frivillighed oplever alle, at der er styrke i at være forskellig og kunne noget forskelligt. Den viden vil vi gerne give videre til resten af Danmark,” siger direktør i Muskelsvindfonden, Henrik Ib Jørgensen.

I år fik 10.000 gæster plads-til-forskelle-tatoveringer – altså af den slags, der altså efterfølgende kan gå af i vask. Mangfoldighedsbudskabet blev desuden serveret for publikum gennem bl.a. en kørestols-aktivitet, hvor folk skulle hjælpe hinanden med at tage et par bukser af og på. Fra scenen sørgede

Familie med dreng i kørestol på Grøn Koncert
Plads til Forskelle. Foto: Morten Rygaard

Muskelsvindfondens ambassadører og Grøn Koncerts konferencierpar, Tonni The Man og Jakob Haugaard, for, at publikum var med og på alt fra storskærme, bannere og websites til ølkander og billetter mødte gæsterne opfordringen om at være rummelig.

Men det er især mødet med Grøn Koncerts frivillige, der påvirker gæsterne, viser undersøgelsen – her et udpluk:

”Hvert år beundrer jeg, hvor aktivt de mennesker, der er ramt af muskelsvind gør en kæmpe indsats til koncerterne. At de bliver gjort til en naturlig del af alle de frivillige, som får Grøn op at køre, så det bliver en fed fest for os andre!”

”Det er fedt, at der er plads til alle til sådan en koncert – fedt at se at folk med handicap ikke lader sig skræmme.”

”Man kommer til at tænke på, at folk med vanskeligheder også bare er mennesker.”

”Jeg synes, at man igen bliver bekræftet i hvor lige vi alle er – dog med forskellige betingelser i vores liv.”

Hele 92 pct. af gæsterne ved, at overskuddet fra Grøn Koncert går til Muskelsvindfonden, og cirka halvdelen oplyser, at de kommer til Grøn Koncert, fordi overskuddet går til et godt formål.

Hele 94 procent af gæsterne er tilfredse med årets Grøn Koncert – 97 procent vil anbefale Grøn Koncert til andre.

”Det er en kæmpe tillidserklæring til os, at så mange opfordrer naboen til at tage med til Grøn Koncert. Det betyder meget for at skabe de optimale rammer for mødet mellem mennesker, og vi er allerede i færd med forberedelserne af næste års brag af en fest,” siger Muskelsvindfondens indsamlingschef Theis Petersen.