Muskelsvindfonden lever i høj grad i kraft af sine stærke frivillige, der bruger ferier og fritid på at rejse rundt på Muskelsvindfondens arrangementer, arrangerer lejre for børn og unge med muskelsvind, arbejder politisk for bedre rettigheder for mennesker med handicap. Derfor har vi lavet en serie, hvor vi sætter spot på enkelte af dem. Denne gange kan du møde:

Pia Quaade

41 år. 18 år som frivillig i Muskelsvindfonden

Job:

Sygeplejerske på Ortopædkirurgisk Klinik på Rigshospitalet. På samme vagt kan jeg skifte mellem at pleje en fin ældre Hellerup-frue og til at pleje en to meter høj rocker med dystre tatoveringer. Mit arbejde er spændende, udfordrende og livsbekræftende.

Job i crewet:

Står bl.a for bagscenen. Det er artisternes ’hjem’ på Grøn Koncert. Er dog også frivillig leder på andre af Muskelsvindfondens arrangementer.

Hvornår har du sidst brugt din profession i dit arbejde som frivillig?

På bagscenen på Grøn Koncert er der rig mulighed og behov for at “nurse”. Men jeg bruger også mine mere håndværksmæssige sygeplejerske-kundskaber. Et band havde fundet ud af, at de alle skulle have vitamin-tilskud, inden de kunne gå på scenen… og vupti så stod jeg dér med et helt band med bukserne nede om anklerne og skulle give dem en injektion i ballen. Det satte jo straks titlen som bagscenechef i et helt nyt lys.

Bedste oplevelse som frivillig:

Der har været mange bedste oplevelser – det er jo en af grundene til, at jeg stadig er med – men “hvad der sker i crewet, bliver i crewet”.

Værste oplevelse som frivillig:

Modgang har i alle tilfælde rystet folk sammen og givet positive minder. Så værste oplevelse er, når jeg har stået i en situation, som kunne være gået gruelig galt. Det er jo desværre sket, at der er fløjet nogle telte af sted og været tæt på at ramme nogen.

Favorit crew-ord:

Flere crew-ord har fulgt mig ud i den virkelige verden: “baja-maja” (festivaltoilet), “rockergokker” (stor muggert) og “dylf” (key-hanger). Skal jeg vælge ét ord bliver det dylf, fordi det er sjovt at sige, og lettere og meget mere “dansk” end ordet key-hanger.

Hvad betyder plads til forskelle for dig?

Gensidig respekt og anerkendelse. Det enkelte menneske er intet i sig selv: Man er noget i kraft af andre. Så jo bedre man kan samarbejde med andre og få alle(s) ressourcer i spil, jo stærkere står man.

Foto: Jakob Boserup

Pia er frivillig hos Muskelsvindfonden.  Foto: Jacob Boserup
Pia er frivillig hos Muskelsvindfonden.
Foto: Jacob Boserup