Mere end fire måneder skulle der gå, fra at Ankestyrelsen klart fortalte Skive Kommune, hvordan reglerne er, til kommunen nu vælger at følge dem. Mere end 30 henvendelser fra familien og Muskelsvindfonden førte ingen resultater med sig. Først da TV-Midtvest gik ind i sagen begyndte der at ske noget.

Baggrunden for sagen om den manglende hjælp til Kristjan på 14 år, kan du læse her:

https://muskelsvindfonden.dk/handicappolitisk-indlaeg/skive-kommune-ignorerer-regler-og-svigter-14-aarig-med-muskelsvind/

Sagsbehandleren svarer simpelthen ikke på henvendelser. Kommunaldirektøren svarer heller ikke. Borgmesterkontoret henviser til socialdirektøren, som siger det ikke er hans bord. Da der endelig kommer en reaktion fra kommunen, er det fra en konstitueret chef i familieafdelingen, som ikke ved noget om sagen. Skjoldet til Skive Kommune virker helt uigennemtrængeligt. Når man står med en dreng, der på grund af handicap kræver ekstra støtte, og familien derfor i forvejen er presset, er det helt urimeligt, at kommunen, på den måde er en uovervindelig barriere. Kommunerne bør være til for at hjælpe mennesker, der har brug for hjælp.

Efter omtale i Skive Folkeblad og TV-Midtvest begynder der at ske noget. Nu er de uovervindelige barrierer tilsyneladende pludselig blevet nedbrudt:

http://nyheder.tv2.dk/lokalt/2017-04-19-kristjan-med-muskelsvind-faar-endelig-hjaelp-der-sker-fejl-en-gang-imellem

Det kan være hårdt, når man er nødt til at gå i pressen for at få den hjælp alle er enige om, man har brug for. Det kræver kæfter, og det kan give slag fra mennesker, der ikke forstår situationen og bare mener, man skal klare sig selv. Men i tilfælde som dette med Skive Kommune kan det også være nødvendigt. Muskelsvindfonden håber, Skive Kommune lærer af sagen, så andre familier får bedre behandling. Vi vil langt hellere arbejde positivt sammen med kommunerne, end bruge tid på at skælde ud i pressen.

Thomas Krog

Handicappolitisk konsulent

Muskelsvindfonden