Det hører til sjældenhederne, at en kommune modtager lykønskninger, men dette er ikke desto mindre, hvad de nu kan glæde sig over i Århus Kommune efter en varm og velfortjent hilsen fra professor Kirsten Ketscher:

– Jeg vil ønske Aarhus Kommune tillykke, det er lykkedes den at overtræde adskillige bestemmelser på én gang i sine spareplaner på handicapområdet, siger Kirsten Ketscher nemlig til Lokalavisen Århus.

Emnet er naturligvis Århus Kommunes voldsomme angreb på hjælpeordningen, hvor kommunen under dække af at gøre den styrbar lægger op til, at man vil gøre den så ringe, at borgerne af egen drift siger nej tak og beder om at blive flyttet på institution. Hjælpeordningen opstod for næsten 40 år siden, netop i Århus, og kommunen er nu godt i gang med at kvæle sit eget barn.

– Flere domme fra den europæiske menneskerettighedsdomstol slår fast, at man ikke bare må revisitere borgere uden god grund. Og besparelser er ikke nogen god grund i denne her sammenhæng. Man kan altså ikke bare køre en tur igennem alle borgeres ordninger for at se, hvor man kan spare, siger Kirsten Ketscher og fortsætter: “Det burde sådan en stor kommune som Aarhus vide – og respektere!”.

– En kommune må ikke ændre på serviceniveauet med mindre, den er i meget seriøse økonomiske problemer,” tilføjer Kirsten Ketscher.

Artiklen i fuld ordlyd kan læses ved at klikke her – og den står på side 4.

Jørgen Lenger