Vi besøgte Muskelsvindfondens sommerlejr for børn og unge på Musholm i går. Der var stor koncentration og mange spørgsmål, da forskellige krybdyr blev vist frem. Og nej krybdyr kan ikke lugte frygt; men det var nu også kun nogle af hjælperne, som holdt sig på lang afstand, da slangerne og fugleedderkoppen blev taget frem.

Knap 20 unge med muskelsvind er i denne uge samlet på sommerlejr på Musholm, Ferie – Sport – Konference ved Korsør. Ugen er for mange af de unge en unik mulighed for at komme afsted på sommerlejr på samme måde som børn, der tager afsted på spejderlejr eller fodboldskole. I løbet af ugen har de unge blandt andet prøver kræfter med himlen i et svævefly, dyrke forskellig slags parasport, og ikke mindst været en tur ind i E-sportens verden.

Se billeder fra dagen i går nederst

Nye venskaber og erfaringsdeling

 

Ud over de mange aktiviteter og nye venskaber med ligesindede, giver sommerlejren også de unge et frirum til at diskutere og dele erfaringer i forhold til mange af de særlige udfordringer og bekymringer, man kan have, når man har muskelsvind. Lejren giver også mulighed for at de unge kan spejle sig i hinanden og lejrlederen, som selv har muskelsvind og på trods af sine egne udfordringer har færdiggjort sin bachelor på universitet og nu er i gang med sin kandidatgrad.

Målet med lejren er, at de unge møder andre i samme situation, får netværk og bliver udfordret ved at prøve ting og situationer, de måske aldrig har oplevet før. De unge skal have oplevelser, der ikke sætter fokus på deres handicap, men hvor aktiviteterne er tilrettelagt, så alle kan være med. Målet er at skabe en uge, hvor hygge, venskaber, sjov og ballade hører med og giver dem ballast til et aktivt ungdomsliv.

Black top team på besøg

 

Da krybdyrene atter var taget hjem i går, kom debat – og dansegruppen Black Top Team fra Gellerup i Aarhus på besøg. Gruppen vandt en plads til forskelle – pris fra Muskelsvindfonden i april 2018. De fire gæster fortalte om, hvorfor de har lavet deres debat- og dansegruppe og gav en lille opvisning.