Traditionen tro mødtes Muskelsvindfondens ungdomsgruppe til julekursus på Musholm. Udover den sædvanlige julehygge med pakkeleg og bankospil, var krop, seksualitet, kost og sundhed på programmet.

Årets arrangement var ikke helt, som det plejede. I år startede det med en ny form for banko, hvor man skulle løse nogle opgaver i hold. Vinderne fik tal som belønning, og så handlede det om at få pladen fuld. I år var der rigtig mange nye i gruppen, og her fungerede det nye tiltag godt i forhold til at ryste medlemmerne sammen.

Lørdagen stod så i sundhedens tegn, både hvad angår kropslig og mental sundhed. Diætisten kunne fortælle om, hvad der var godt at spise i forhold til, når man sidder i kørestol, og hvad man skal tage højde for i forhold til forbrænding.

Senere blev der talt om seksualitet, hvor sexolog og parterapeut Lars Juhl holdt et oplæg for mændene.
Parterapeuten satte især fokus på det, der ligger før sex. Hermed rettede han søgelyset mod deltagernes selvforståelse og det at turde nå dertil, at man skal have sex.
”Hvordan giver man eksempelvis en kvinde nydelse?” Her fokuserede sexologen på, at nydelse ikke nødvendigvis behøver være seksuelt. Det kan også handle om tryghed og anerkendelse i en samtale.

Ungdomsgruppen er en af Muskelsvindfondens mange medlemsaktiviterter, som går ud på at styrke mennesker med muskelsvind og deres familier til at leve et aktivt liv og ruste sig til at tackle et liv med muskelsvind.