I mandags havde beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard og kulturminister Joy Mogensen inviteret direktøren for Musholm – Ferie – Sport – Konference til informationsmøde på Christiansborg. Dagsordenen var Arbejdsmarkedet Feriefond, som har støttet byggeriet af Musholm. Andre lånmodtagere var også tilstede under informationsmødet, og der kom afklaring på en usikker situation.

I 2017 opstod der usikkerhed omkring lånene fra Arbejdsmarkedets Feriefond, da feriefonden bad 30 museer i Danmark om at betale deres afdrags- og rentefrie lån fra fonden tilbage. Det skabte bred offentlig diskussion i medierne, og ikke mindst usikkerhed blandt andre handicap- og kulturinstitutioner, som også var lånmodtagere. Usikkerheden bredte sig til Musholm i Korsør, der har lån for samlet set 134 millioner kroner hos feriefonden, men den usikkerhed er nu borte.

Mandag kom der nemlig afklaring for lånmodtagerne i Arbejdsmarkedets Feriefond. Beskæftigelses- og kulturministeriet præsenterede en model, hvor lånmodtagerne får hele eller langt størstedelen af deres lån afskrevet.

En stor del af Musholms lån eftergives

Helt konkret får hver tredje låntager afskrevet lånet fuldt ud, mens resten får afskrevet deres lån med henholdsvis 90 procent og 80 procent.

For Musholms vedkommende bliver lånet afskrevet med 90 procent, og det er Henrik Ib Jørgensen, direktør for Musholm godt tilfreds med:

– Jeg mener, at det er den mest hensigtsmæssige og realistiske løsning, jeg kan forestille mig. Ikke alene får vi ro om Musholms eksistens, vi får også et fornuftigt afsæt til at fortsætte vores arbejde med at skabe gode ferieoplevelser for mennesker med handicap, siger Henrik Ib Jørgensen.

 

Læs mere om Musholm (åbner i nyt vindue)