Svært at være så tæt på ”normalen”

29-årige Anette Lodahl Andersen kan godt have svært ved at slå bremserne i. En trang hun har haft siden barndommen, hvor hun var bange for, at kammeraterne ville vælge hende fra, hvis hun ikke trodsede sin muskelsvind og mandede sig op.

Læs Anettes historie

Sofaen var
min bedste ven

Nikolaj Højholt er uddannet mekaniker og har haft et fysisk hårdt arbejde på et værksted i mere end 15 år, inden han som 33-årig fik konstateret en muskelsvinddiagnosen. Først da gik det op for ham, hvorfor han altid havde været træt.

Læs Nicolajs historie

"Du skjuler det
sørme godt"

Maja Nørskov Grosser møder ofte fordomme og misforståelser, fordi hendes handicap er usynligt. Hun har Cerebral Parese, der også giver hende kognitive udfordringer.

Læs Majas historie

Jeg vil helst være
som alle andre

Sofie Skoubo er nødt til at prioritere sine kræfter, men det er en svær balancegang, som hun skal øve sig på hele livet, mener hun. "Jeg er nok min egen værste fjende,” siger hun.

Læs Sofies historie

Mit handicap kan ikke ses,
når jeg sidder ned

Kasper Skov Jensen har Cerebral Parese og bliver mødt af mange fordomme. “Jeg skrev engang med en kvinde på en datingsite. Hun virkede fordomsfri og rummelig, men dagen efter skrev hun, at hun helst ville date en, som hun kunne gå lange vandreture med i bjergene.”

Læs Kaspers historie

Det er da pisse-
irriterende at være slap

Søren Malthe vil ikke kalde sig handicappet. Han er slap. Det udtryk passer bedre på det vilkår, han har, synes han.

Læs Søren Malthes historie

75 procent med
muskelsvind er gående

Det er et alt for ensidigt billede, når offentligheden tror, at muskelsvind er knyttet til kørestolsbrugere. Vi er nødt til at gøre op med de forestillinger, hvis vi skal have danskerne – og politikerne – til at forstå muskelsvind.

Læs formandens tanker i 'Ærligt talt'
Det er da pisseirriterende at være slap

Sjovest i bagtroppen

”Hvis jeg bliver ved med at tænke, at jeg vil høre til fortroppen, så er det ét langt nederlag. Så skal jeg overpræstere. Så hellere acceptere, for fysisk kommer jeg aldrig foran. Jeg skal ikke stræbe efter noget, der ikke kommer til at ske. Jeg vil gerne blive bedre, men ikke med langsigtede fysiske mål,” siger han og kan ikke lade være med at tilføje, at der faktisk ikke skal meget til, før bagtroppen kommer forrest. Hvis alle vender rundt og går den anden vej…

Læs hele artiklen med Søren Malthe via link længere oppe.

Se vores fokus på usynligt handicap

Mere fokus på usynligt handicap