Af Jane W. Schelde

Fra byttehandel til partnerskab

Grøn Koncert 2015 Bjerregaard Sikkerhed 0018
20-årige Malthe Fredsgaard fra Esbjerg fik overrakt Den Gyldne Sikkerhedssko som den bedste sikkerhedsmakker på Grøn Koncert 2015. Bjerregaard Sikkerhed leverer ca. 350 par sikkerhedssko hvert år til de frivillige, der sætter scene eller hegn op.

Det begyndte som en ren byttehandel for fem år siden. Bjerregaard Sikkerhed A/S leverede sikkerhedssko til de frivillige på Grøn Koncert og fik nogle koncertbilletter i bytte. Året efter skabte virksomheden en sikkerhedspris – Den gyldne Sikkerhedssko – som hvert år siden er blevet uddelt til den bedste sikkerhedsmakker blandt de frivillige på Grøn Koncert. Og det seneste tiltag i samarbejdet med Muskelsvindfonden har været at lave en tre-årig partnerskabsaftale.

”Vi ville gerne sætte samarbejdet mere i system og lave en langsigtet plan,” siger administrerende direktør i Bjerregaard Sikkerhed A/S, Søren Boye, som ikke tænker samarbejdet med Muskelsvindfonden som en ”strategisk pille i firmaets CSR-politik”, som han udtrykker det. Men samarbejdet styrker firmaets DNA både internt og eksternt.

”Muskelsvindfonden er en sympatisk sag, og vi sympatiserer med plads til forskelle-tilgangen,” siger direktøren, som er imponeret over den dynamik og engagement, der er i Muskelsvindfonden.

Som leverandør af sikkerhed mener han også, at det giver mening at levere sikkerhedssko til de frivillige.

”Det er imponerende, at så mange mennesker gør et stykke frivilligt arbejde for sagen. Det vil vi gerne sættes i forbindelse med, uden at vi tænker, at det skal kunne ses på bundlinjen.”