En kæmpe udbygning af Musholm Ferie – Sport – Konference skal hjælpe med at øge sundheden blandt mennesker med handicap

Af Jonas Hundebøll

Lyden af hvinende børn i svævebanen, el-hockey på gulvet og kørestolsræs på rampen skal i fremtiden fylde den nye multihal på Musholm, Ferie – Sport – Konference.

”Det er tanken, at alle skal kunne være med til noget, men også at der er plads til forskelle og plads til, at man vælger at være med der, hvor man synes, det er sjovt,” fortæller Tine Højgaard Jensen, aktivitetskoordinator på Musholm, Ferie – Sport – Konferencecenter i Korsør.

Hun er sikker på, at Musholm ikke bare bliver endnu en feriedestination, men bliver et sted, som kan tilbyde noget, ingen andre kan.

”Mange af de besøgende på Musholm har altid mødt begrænsninger. Vi vil gerne vise, at det ikke er fysiske begrænsninger, der skal stoppe vores gæster, men at stedet giver muligheder for udvikling i rammer, der udfordrer komfortzonen og får pulsen op,”  siger hun.

Udfordringer i trygge omgivelser udvikler gæsterne

Og for aktivitetskoordinatoren er der også en bagtanke med at udfordre gæsterne.

”På Musholm skal man udfordres i trygge omgivelser og ikke bare smides ud fra et fly med faldskærm på. De trygge rammer giver mulighed for at give positive oplevelser. Det er den eneste måde, man kan vokse på og udvikle sig efterfølgende.”

Når man skal udfordre og flytte mennesker, som ikke umiddelbart har lyst, skal det ifølge Tine Højgaard Jensen ske via tillid.

”Min oplevelse er, at når folk er tilbageholdende, så handler det mange gange om utryghed i forhold til at kaste sig ud i noget ukendt. Men ved at bruge dialog og skabe tryghed kan vi alligevel rykke grænser.”Fitness og restaurant giver øget sundhed

Foruden multihallen er centret også udvidet med et fitnesslokale. Her kan man træne på avancerede maskiner og lære øvelser med simple redskaber, man også kan bruge hjemme.

I restauranten er kosten gennemtænkt, så gæsterne får den rette næring:

”Vi vil gerne lave en optimal kost af lokale råvarer, som er enkel og velsmagende. Derfor bruger vi mere fuldkorn, flere fibre og mindre salt og sukker,” forklarer køkkenchef på Musholm, Andrew Hayhurst.

Spørger man Tine Højgaard Jensen, hvad det bedste ved jobbet er, svarer hun prompte:

”At se alle vores gæster, som kommer på besøg og får en oplevelse, de ikke har fået før, gå herfra med et kæmpe smil på læben og en masse nye oplevelser og idéer i bagagen.”

Foto: Søren Holm / Chili

 

Fakta om Musholm
Musholm, Ferie – Sport – Konference indviede 1. oktober 2015 en stor udbygning. Udbygningen består bl.a. af:
– 24 nye hotelværelser
– En stor ny multihal med mulighed for at dyrke alle typer sport, f.eks. el-hockey, basket, fodbold, dans, klatring og   svæve i svævebane. Alle sportsgrene er tilgængelige for mennesker med og uden handicap.
– Et fitnessrum med bl.a. en ergo trainer, hvor kørestolsbrugere ved hjælp af en lift kan prøve at gå eller løbe på et løbebånd
– En restaurant
– Konferencefaciliteter
Musholm er bygget af Muskelsvindfonden. Første etape blev indviet i 1998.