Sofie Skoubo, 23 år

For 2 ½ år siden dyrkede Sofie ingenting. I dag træner hun 5-6 gange om ugen, er kommet på landsholdet i kørestolsrugby og har fået en helt anden energi i sin hverdag.

”Jeg har lagt mit liv helt om. Nu har min træning første prioritet, og når jeg er med landsholdet, er det enormt professionelt. Vi træner faktisk som eliteudøvere,” siger Sofie, som i løbet af ugen både laver styrketræning i et fitness-center og træner med sit hold ”Burnouts” i Aarhus.

Når det gælder landsholdet, tager hun på flere træningsweekender og træningslejre om året med de øvrige landsholdsspillere, ligesom de er sammen til turneringer og mesterskaber i ind- og udland. Det giver både noget socialt og venskaber.

Sofie, der har muskelsvinddiagnosen Kongenit muskeldystrofi (type: kollagen 6 myopati), kan gå over kortere afstande og bruger ellers manuel eller el-kørestol. Kørestolsrugby spilles i en speciellavet, manuel kørestol.

Om hvorfor det netop blev kørestolsrugby, Sofie faldt for, siger hun:

Sofie Skoubo: “Det er en fed sport, fordi man bliver udfordret både fysisk og taktisk.”

”Det er en fed sport, fordi man bliver udfordret både fysisk og taktisk. Og så er det en holdsport, hvor man er meget aktiv. Det kan jeg godt lide.”
I starten, da Sofie begyndte at spille rugby, krævede det meget energi at træne, men nu har hun fået det vendt til, at sporten giver hende energi og påvirker hende positivt både fysisk og psykisk.

”Det hjælper på humøret og giver mig en udholdenhed, som jeg også kan mærke uden for banen. Der er noget, jeg kan nu, som jeg ikke kunne før. Min kondition er også meget bedre, og så kan jeg ligefrem måle, at jeg har tabt mig, ikke i vægt, men i centimeter, fordi jeg har bygget muskelmassen op.”

Den store drøm for Sofie er at komme med til de Paralympiske Lege i Tokyo i 2020.