Nikolaj Richelsen, 24 år

“Jeg er af den overbevisning, at det er lige så vigtigt – hvis ikke vigtigere – for folk med en funktionsnedsættelse at dyrke idræt.”

Nikolaj Richelsen (tv) har spillet Powerchair Floorball i ti år. Foto: Rasmus Dissing Nielsen

Nikolaj har muskelsvinddiagnosen CMT og bruger dagligt el-kørestol. Han har spillet Powerchair Floorball 10 år hos Orient Red Bulls i Rødovre og har i mange år været en fast del af det danske landshold. Han har deltaget ved EM og VM flere gange.

Det at dyrke sport har fyldt meget i Nikolajs hverdag, siden han som 9-årig startede med at spille el-hockey.

“Parasporten har altid været en vigtig del af mit liv og har bidraget en god del til min udvikling på alle mulige punkter.”

Powerchair Floorball minder meget om almindeligt floorball, men er tilpasset, så det kan spilles i el-kørestole. Der spilles med 5 spillere på hvert hold, hvor mindst to af spillerne skal have en såkaldt t-stav, som er en speciel stav, der er fastmonteret på kørestolen. Det sikrer, at sporten kan spilles af en bred gruppe af personer med handicap, hvor der er plads til både stærke og svage spillere. Det er en taktisk holdsport med højt tempo, og det passer Nikolaj rigtig godt.

“Jeg er et konkurrencemenneske. Jeg elsker at konkurrere med folk – og med mig selv. Det fællesskab, du får ved at spille, er fuldstændig essentielt,” siger han.

 


Videoen er produceret af Rasmus Dissing Nielsen