Thorbjørn Krarup, 16 år

”Jeg vil ikke undvære sport. Det giver mig et fællesskab, noget socialt og noget, jeg kan gå op i. Og så har jeg en konkurrencementalitet, som passer fint til fodbold.”

Thorbjørn, der har muskelsvinddiagnosen Spinal muskelatrofi type 2, har spillet kørestolsfodbold i 2-3 år og er meget begejstret for det. Han er netop begyndt på gymnasiet, men håber, at han kan fortsætte med at træne to gange om ugen og tage til stævner en gang om måneden.

I sommer var han udtaget til det danske landshold i kørestolsfodbold og var i USA til VM, og sidste efterår spillede han med til Champions League, som blev afholdt i Danmark. Den slags giver ekstra oplevelser.

”Det er spændende at møde andre og få prøvet sig af i forhold til spillere fra andre lande,” siger han, som mener, at netop kørestolsfodbold giver andre muligheder end el-hockey. Netop fordi kørestolsfodbold er en mere udbredt idræt end el-hockey, som kun få lande har på deres parasport-program.

Thorbjørn har ellers i mange år spillet el-hockey. Begyndte som 6-årig og fortsatte, til han for 3-4 år siden mistede motivationen og fik lyst til at prøve noget andet.

Thorbjørn Krarup: “Jeg kan ikke undvære sport.”

”Og jeg er altid gået meget op i fodbold og har drømt om at spille fodbold selv. Derfor var det også fodbold, jeg gik over til efter el-hockey. Men jeg kan bruge mange af de taktiske erfaringer, jeg har fået fra el-hockey i fodbold.”

Thorbjørn regner med, at han kan spille fodbold i mange år endnu. På holdet i BSF Powerchair Football i Ballerup, hvor han træner, er alderspredningen stor, fordi det fysiske ikke spiller så stor rolle.