boas-billedeEn specialist er et menneske med særlige og stærke kompetencer inden for et felt. I virksomheden ”BOAS Specialister” er medarbejderne specialister inden for IT og fejlfinding i IT-systemer. De medarbejdere er mennesker med autisme, der har forskellige kompetencer, som virksomheden arbejder målrettet på at bringe i spil.

Daglig leder hos BOAS Specialister Orla Pedersen:

”Vores medarbejdere med autisme har nogle exceptionelle styrker og kompetencer, men det er tydeligt, at kompetencerne ofte bliver overset, fordi de har udfordringer med at indgå i sociale sammenhænge. Af samme årsag bliver de tit ekskluderet på arbejdsmarkedet.

Mange arbejdspladser har fokus på, hvad medarbejderne er mindre god til, og så skal de blive bedre til de ting. Sådan er det ikke her! Det gælder om at finde ind til det specifikke felt, som de er særligt gode til og brænder for, fordi det er i det felt, de virkelig kommer i spil.

Den lidt omvendte tankegang betyder, at de også bliver bedre til at fungere socialt. Mange af dem har svoret, at de aldrig vil med til kundemøder, men efter noget tid ender det med, at de sidder der sammen med mig.”

Respekt for hinandens forskelligheder

Hvordan giver det virksomheden værdi, at I har denne mangfoldighed i virksomheden?

Orla Pedersen: ”Vores medarbejdere er meget loyale og pligtopfyldende, og jeg tror, at det er, fordi vi udviser respekt for hinanden og for de forskelligheder, der er. Og vi er virkelig forskellige.

Respekt handler bl.a. om at tage hensyn. Det kan i nogens ører lyde negativt, men det er det ikke. Som eksempel kan jeg nævne, at vi har flyttet lokation. Den forandring kan være svær for flere af vores medarbejdere. Det respekterer vi ved at tage hensyn og hjælpe: Vi viser dem de nye lokaler, hvor deres busser går fra og til og tager turen i bussen med dem. Og første dag på den nye lokation er næsten alt pakket ud, og deres computeren er sat op, så de kan arbejde med det samme. For det er det, de kommer her for: Arbejde. Ikke så meget andet.”