I Muskelsvindfonden er en af vores mærkesager at skubbe til fordomme og påvirke holdninger til mennesker med handicap. Vi stræber som forening efter at skabe plads til forskelle; ikke kun for mennesker med handicap, men for alle – uanset køn, etnicitet, seksualitet, størrelse, alder osv.

Det er nemlig ikke kun mennesker med handicap, der bliver mødt af fordomme på grund af deres udseende. Mennesket skaber helt automatisk fordomme og sætter mennesker, vi ikke kender, i kasser – udelukkende baseret på, hvordan personen ser ud ved første øjekast. Det betyder, at vi har en række ubevidste og instinktive reaktioner, som dagligt påvirker vores adfærd mere end vi ved, og som gør, at vi hurtigt reagerer på og dømmer mennesker, der skiller sig ud fra mængden og ikke passer ind i de rammer, vi kender.

I forbindelse med det nye nummer af medlemsbladet Muskelkraft har vi derfor fokus på sprog og fordomme og mere specifikt; hvordan vi taler om minoriteter uden at stigmatisere gennem vores sprog.

Som en del af temaet præsenterer vi i Muskelkraft 5 forskellige mennesker, som alle har oplevet at blive dømt ud fra deres udseende. Til hver af personerne spørger vi ”hvem ser du?” og lader det være op til læseren at vurdere, hvem personen er.

Bedøm selv og læs mere om de enkelte personer i menuen til venstre.