Mange stræber efter at leve sundt, spise det rigtige, motionere nok, tabe sig og have den perfekte krop, men er det sundt? Muskelkraft sætter fokus på Sund & pærfekt (bevidst stavefejl), for det handler ikke om at leve perfekt. Det handler om din trivsel, lyder budskabet fra flere sider i dette tema.

Simon Toftgaard Jespersen. Foto: Per Bergmann

Sundhed er mere end vores krop og formåen

”Jeg har da også drømt om at få en Peter André-sixpack og har været træt af en fold hist og her, men jeg har erkendt, at sundhed for mig handler om det mentale og det at have det godt,” siger Simon Toftgaard Jespersen, formand for Muskelsvindfonden i sit indlæg i temaet Sund & pærfekt.

Læs indlægget her

 

Drop strikse regler for, hvad du må og ikke må spise og lyt i stedet til din krop

Morten Elsøe. Foto: Mia Mortensen

”Mad fylder alt for meget, når vi taler om sundhed, og især i forhold til, hvor lille en rolle det spiller i vores generelle trivsel,” siger sundhedsdebattør Morten Elsøe, der mener, at først når vi giver slip på alle restriktioner i slankekure og diæter, får vi det bedre.

Læs interviewet med Morten Elsøe

 

 

Dina Amlund. Foto: Maria Hald

Alene vores eksistens provokerer mange mennesker

Tykaktivist Dina Amlund mener, at sundhed bliver brugt som våben mod tykke mennesker. Tykke mennesker er nederst i hierakiet i samfundet, mens de slanke, kropskapable, hvide og ciskønnede er øverst. Selv lever hun efter det, hun kalder “vægtneutral sundhed”.

Læs Dina Amlunds kommentar om sundhed

 

Hvad er sundhed for dig?

Peter Rosenmeier. Foto: Claus Bech

Læs, hvad den tidligere professionelle bokser Mikkel Kessler, verdensmesteren i parabordtennis Peter Rosenmeier, den forhenværende kulturminister Mette Bock samt to af Muskelsvindfondens medlemmer: Maria Overgaard Jakobsen og Lasse Blichfeldt Haastrup gør for at holde sig sunde.

Læs svarene

 

Mathias og familien holder fast i deres nye madvaner

Mathias og familien. Foto: Maria Tuxen Hedegaard

16-årige Mathias med diagnosen Duchennes muskeldystrofi ville tabe sig og komme til at gå igen, efter at han havde siddet i kørestol med et brækket ben. Det krævede både viljestyrke, opbakning fra familien og en omlægning af især kostvaner. Efter halvandet år er han nu tilbage på normalvægt, men han og familien fortsætter vanerne, fordi resultat i sig selv virker motiverende, siger familien.

Læs interviewet med familien

 

 

 

Hvordan har jeg det egentlig?

Og hvad er godt for din sundhed, når du har muskelsvind? Cheflæge i RehabiliteringsCenter for Muskelsvind Heidi Aagaard mener, at det er vigtigt at lytte til både krop og sind, når du skal finde de svar, der passer til dig.

Læs Heidi Aagaards anbefalinger til, hvad du skal tænke på, når du har muskelsvind