Hvad er sex og seksualitet for dig, og hvilken indflydelse har din muskelsvind på din lyst til og mulighed for at udleve din seksualitet? I dette tema sætter vi fokus på sex, fordi det for mange mennesker volder problemer og samtidig er meget tabubelagt at tale om.

Vi håber, at dette tema kan være med til at nedbryde tabuet, så det bliver lettere og mere naturligt at tale om sex og seksualitet. Og måske kan artiklerne også være med til at inspirere dit sexliv.

 

Er det så vigtigt at have sex i et badekar?

Sigrid Netteberg og Jacob Nossell. Foto: Simon Klein-Knudsen

For Jacob Nossell og Sigrid Netteberg har det ikke altid været naturligt at tænke sig selv som et seksuelt væsen. Som yngre troede de slet ikke, at de kunne have sex på grund af deres handicap. I dag tør de tale åbent og ærligt om det. De har begge kærester og vil gerne videregive deres erfaringer og gode råd.

Læs interviewet med Jacob og Sigrid.

 

 

 

Seksuelle hjælpemidler kan være en brugbar løsning

Foto: Anette Roien

Markedet for seksuelle hjælpemidler er stort, og mulighederne er mange. Her viser vi et meget lille udpluk af de hjælpemidler, der kan være relevante for mennesker med muskelsvind. Der kommer hele tiden nye hjælpemidler til, og teknologien udvikles løbende, så eksemplerne her er netop kun eksempler.

Hjælpemidlerne er udvalgt af specialist i sexologisk rådgivning Helle Koldsø.

Læs om hjælpemidlerne

 

 

 

Hvad skal der til for at have et godt sexliv?

Tre mennesker med muskelsvind fortæller om deres egne erfaringer med sex og giver nogle gode råd til at skabe de bedste rammer for et godt sexliv.

Læs artiklen

Læs en uddybning af de gode råd

 

Louise Justesen. Privatfoto

Mit første romantiske forhold har brudt min største fordom

Louise Justesen troede ikke, at hun var god nok og havde noget at tilbyde omverdenen, men så mødte hun sin kæreste via Instagram. Det forandrede hendes syn på sig selv.

Læs Louises indlæg

 

 

 

Om fordomme, onani og om at føle sig sexet

Vi har spurgt medlemmer af Muskelsvindfonden om deres syn på sex, onani, tilfredshed m.m.

Læs et lille resume af temperaturmålingen