At have et handicap, som ingen kan se, er både udfordrende og rart. Udfordrende, fordi andre ikke tager hensyn til dig, og rart, fordi du kan være anonym med dit handicap.
Muskelkraft sætter fokus på, hvad det betyder at leve med et usynligt handicap.

 

Anette Lodahl Andersen. Foto: Jakob Boserup

Svært at være så tæt på ”normalen”

29-årige Anette Lodahl Andersen kan godt have svært ved at slå bremserne i. En trang hun har haft siden barndommen, hvor hun var bange for, at kammeraterne ville vælge hende fra, hvis hun ikke trodsede sin muskelsvind og mandede sig op.
”Jeg var svagere end mine klassekammerater, men jeg sagde ikke stop. Jeg kunne jo godt,” fortæller hun.

Læs Anettes historie 

 

 

Nicolaj Højholt Hansen. Foto: Bo Nymann

Sofaen var min bedste ven

Nikolaj Højholt er uddannet mekaniker og har haft et 37 timers fysisk hårdt arbejde på et værksted i mere end 15 år, inden han som 33-årig gik til lægen og fik konstateret en muskelsvinddiagnosen. Først da gik det op for ham, hvorfor han altid havde været træt, og hvorfor hans ben aldrig havde haft de samme kræfter som andres.

Læs Nikolajs historie 

 

Du skjuler det sørme godt

Maja Nørskov Grosser. Privatfoto

Maja Nørskov Grosser møder ofte fordomme og misforståelser, fordi hendes handicap er usynligt. Hun har Cerebral Parese, der også giver hende kognitive udfordringer.

Læs Majas historie

 

 

Sofie Skoubo, Foto: Søren Holm / Chili

Jeg vil helst være som alle andre

Sofie Skoubo er nødt til at prioritere sine kræfter, men det er en svær balancegang, som hun skal øve sig på hele livet, mener hun.

“Jeg har altid fået at vide, at jeg var “en af de gode” med muskelsvind, fordi jeg kan så mange ting. Derfor har jeg tænkt, at så må jeg hellere leve op til det og vise, at jeg kan alting. Jeg er nok min egen værste fjende,” siger hun.

Læs Sofies historie

 

Kasper Skov Jensen. Foto: Helle Moos

Mit handicap kan ikke ses, når jeg sidder ned

Kasper Skov Jensen har Cerebral Parese og bliver mødt af mange fordomme. Mange tror, at CP betyder, at man sidder i kørestol, ikke har noget sprog og ikke kan klare sig selv.

“Jeg skrev engang med en kvinde på en datingsite. Hun virkede fordomsfri og rummelig, men dagen efter skrev hun, at hun helst ville date en, som hun kunne gå lange vandreture med i bjergene.”

Læs Kaspers oplevelse af at have et usynligt handicap

 

Søren Malthe. Foto: Michael Bo Rasmussen

Det er da pisseirriterende at være slap

Søren Malthe vil ikke kalde sig handicappet. Han er slap. Det udtryk passer bedre på det vilkår, han har, synes han.
Muskelkraft interviewede Søren Malthe for ti år siden, da han som 17-årig var efterskoleelev. I dag som 27-årig er indpakningen måske anderledes, men indeni er han stadig den, der prøver at vende tingene til noget positivt.

Læs Søren Malthes historie 

Muskelsvindfonden skal være relevant for alle typer af muskelsvind

Det er et alt for ensidigt billede af det at have muskelsvind, når offentligheden tror, at muskelsvind er knyttet til kørestolsbrugere. Vi er nødt til at gøre op med de forestillinger, hvis vi skal have danskerne – og politikerne – til at forstå muskelsvind og de udfordringer, det kan give. Sandheden er jo, at ca. 75% af alle med muskelsvind er gående i varierende grad, skriver Muskelsvindfondens formand Simon Toftgaard Jespersen, som erkender, at Muskelsvindfonden skal blive bedre til at favne alle typer af muskelsvind.

Simon Toftgaard Jespersen. Foto: Per Bergmann

Læs formandens tanker i ærligt talt