Hvert år uddeler Cirkus Summarum en række billetter til velgørenhed, og i år er blandt andet doneret 150 billetter til Røde Kors’ asylcentre i Danmark. Det betød, at ca. 30 børn og 20 voksne fra Center Sandholm onsdag d. 1. juli fik sig en oplevelse af de helt store i Cirkus Summarum

Da gruppen ankom kort før forestillingsstart, var drengene Renato (9) og Mirko (11) fra Serbien, nærmest ved at falde over deres egne ben, for – sammen med Anoi (9) fra Sri Lanka – at nå en tur i hoppeborgene.
– Vi har glædet os mega meget til at prøve trampolinen, forklarede Renato og pegede ivrigt på det store gul-røde borge med luft i. Drengene også helt med på, hvad forestillingen gik ud på:
– Vi skal se Bamsen og ham der med det lange skæg. Det glæder vi os rigtig meget til, forklarede Mirko, inden de tre gutter strøg afsted for at komme ind i cirkusteltet.
Pædagog ved Center Sandholm, Anne Schmidt Andersen fortæller:
– Det er af stor betydning for familierne, at de har nogle gode oplevelser, de kan tale om og mindes sammen. Det giver dem en oplevelse af at tage del i det danske samfund, når de kommer ud og får den slags oplevelser. På Cirkus Summarum, hvor aktiviteterne på forpladsen er gratis, får de også lov til at føle sig som alle andre børn, da der ikke er en økonomisk begrænsing i forhold til, hvad de kan prøve. Bare såden en ting som, at man kan have sin medbragte mad med, er vigtigt for, at arrangementet bliver en succes.

Anoi (tv), Renato (mf) og Mirko fra Center Sandholm glædede sig til en dag i Cirkus Summarum - Foto: Jakob Edut
Anoi (tv), Renato (mf) og Mirko fra Center Sandholm glædede sig til en dag i Cirkus Summarum – Foto: Jakob Edut

 

De blev gode venner. Det var godt!
De tre drenge har alle været i Danmark i flere år, og har derfor et kendskab til Bamse, Hr. Skæg og resten af Ramasjang-holdet, men også de børn fra Center Sandholm, der ikke umiddelbart kender dansk børne-tv, havde en god oplevelse. Her var det især Cirkus Summarums mange sange og musik der rykkede.
– Søren Hauch-Fausbøll har tidligere været ude på centret og optrådt som Klovnen Chico, så genkendelsens glæde var stor hos flere, da Chico kom på scenen. Renato måtte da også lige ned til scenekanten og vinke til klovnen, fortæller Anne Schmidt Andersen.
Det var især de store bamser, Bamse og Bruno, der fik points hos de tre knægte, men også Hr. Skæg og Onkel Reje var et hit. Renato, der selv er lillebror, kunne udmærket identificere sig med Bamses lille klon i forestillingen, der trods en hård medfart fra store Bamse, ender med at blive hans allerbedste ven.
– Først hadede Bamse den lille bamse, men så blev de gode venner. Det var godt! refererede Renatu episoden efter forestillingen.
– Der var en rigtig god stemning på vej hjem i bussen efter forestillingen. Det var et dejligt afbræk at komme på tur ud af Center Sandholm, og alle var glade og mættede af indtryk. Jeg er sikker på, at det er en oplevelse, der vil blive snakket om det næste lange stykke tid, slutter Anne Schmidt Andersen.

Udover 150 billetter til asylcentre i Danmark, har muskelsvindfonden og Cirkus Summarum i år doneret en række billetter til velgørenhed. Det drejer sig om:
70 billetter til bl.a. Børnehjælpsdagen, Blå Kors, Familienetværket Lyngby v. Røde Kors, Den boligsociale helhedsplan og Red Barnet Ungdom via Oplevelsesbanken (www.oplevelsesbanken.dk)
30 billetter til Foreningen for udsatte i Danmark (www.ffud.dk)
50 billetter til Landsorganisationen af Kvindekrisecentre (www.lokk.dk)
50 billetter til Lær for livet (www.laerforlivet.dk)
100 billetter til Aarhus Kommunes lokale velgørenhed
70 billetter til ADHD foreningen (www.adhd.dk)
50 billetter til repræsentanter for Sjældne Diagnoser (www.sjaeldnediagnoser.dk)

Forpremieren på Cirkus Summarum var et skønt sammensurium af børn i alle former og farver - foto: Jakob Edut
Forpremieren på Cirkus Summarum var et skønt sammensurium af børn i alle former og farver – foto: Jakob Edut