Pige gynger på Cirkus SummarumSe, nu er det mig, der får den til at gynge!

Sådan lød det begejstret fra Emma, der som den allerførste fik lov til at prøve Cirkus Summarums nye Plads til Forskelle-gynge på cirkuspladsen på Tiøren. Emma og en hel flok andre børn med muskelsvind mellem 3 og 10 år var af Muskelsvindfonden inviteret til forpremiere på årets Cirkus Summarum forestilling onsdag 3. juli.

Se billeder fra premieren på Cirkus Summarum

Læs anmeldelser af Cirkus Summarum:

Berlingske: “Cirkus Summarum er et hit. DR Big Bandet spiller op, og det bliver udnyttet i en sådan grad, at forestillingen er tæt på at være en cirkuskoncert.” 

Sjov for børn: “Jeg kan jo ikke andet end at give hele forestillingen …. 8 stjerner…
Jo jo , jeg ved det godt. 6 stjerner er max, men for pokker det var så godt. I år er det ikke kun en børneforestilling, men hele familien kan få stor glæde af at se showet.”

Børnene gik straks ved ankomsten i gang med at afprøve legepladsens mange muligheder for aktiviteter. På Cirkus Summarum er der nemlig plads til forskelle, så også børn, der bruger kørestol, kan få en tur i karrusellen og en gyngetur i samme gyngestativ som vennerne. Gyngen med plads til forskelle er bare et af de nye tiltag på cirkuspladsen i år, hvor også sponsorerne har lagt sig i selen for at skabe oplevelser, der er tilgængelige for alle børn. Her er der både hoppeborge og et oppusteligt legeslot med søde legetøjsponyer, lego hjørne med masser af klodser og et bord man kan sidde og bygge ved også i sin kørestol. Der er udklædnings-hjørne med flotte prinsessekjoler, udendørs musikinstrumenter, rally-bane og ikke mindst en kæmpe stor oppustelig Bruno, som slår en kæmpe prut, hvis ellers børnene på pladsen giver den tilstrækkeligt med gas på løbebånd, cykler og hoppe-cirkler, så prutte-tælleren når op på en hel million!

Hr. Skæg snakker med en pigeFør børnene med muskelsvind skulle ind i cirkusteltet for at se forestillingen, var de så heldige, at både Hr. Skæg og Rosa fra Rouladegade kom ud og snakkede med dem og gav autografer på de flotte cirkus plakater, som børnene også fik med hjem. For nogle af børnene var det lige til at blive helt genert af sådan pludselig at se sine yndlingsfigurer fra fjernsynet i levende live.

Rosa fra Rouladegade snakker med børn med muskelsvindTorsdag 4. juli er der premiere på Cirkus Summarum i København, som herefter spiller frem til udgangen af juli på Tiøren. Herefter rykker cirkustelt og forplads videre til Århus, hvor der spilles frem til 11. august. Der er allerede solgt over 75.000 billetter til årets forestilling med alle de kendte TV-figurer fra DR’s børne fjernsyn.

Læs mere om Cirkus Summarum på www.cirkussummarum.dk