Situationen omkring corona genererer mange spørgsmål – især når man er i risikogruppen. Muskelsvindfonden og RehabiliteringsCenter for Muskelsvind (RCFM) hjælper gerne med at finde svar på dine spørgsmål.

Sundhedsstyrelsen har nu rette deres fokus mod de særligt udsatte – herunder mennesker med muskelsvind og ALS. De vigtigste anbefalinger er derfor at blive hjemme og følge reglerne for god hygiejne (se illustrationen øverst i banneret). Al smitte sker nemlig gennem øjne, næse og mund, og derfor er hygiejnen vigtig.

Find spørgsmål og svar her.

Find dit svar i vores overblik

Selvom Sundhedstyrelsen har en række konkrete retningslinjer, får både Muskelsvindfonden og RCFM mange henvendelse fra mennesker med muskelsvind og ALS samt deres pårørende. Derfor har vi tæt kontakt med myndighederne. Har du spørgsmål til, hvordan du skal forholde dig i forskellige situationer, hjælper vi dig gerne med at finde svar.

Måske kan du allerede finde svaret i vores overblik over de mest stillede spørgsmål (FAQ) – det kan være svar på: Hvornår er jeg særlig udsat? Skal jeg have en lægeerklæring for at blive hjemme fra arbejdet? Hvad gør jeg, hvis en hjælper er forkølet? Må jeg få fysioterapi?

Find overblikket her

Hvad gør du, hvis du har et spørgsmål?

Er dit spørgsmål ikke besvaret, kan du stille dit spørgsmål direkte til RCFM på Info@rcfm.dk eller skriv spørgsmålet i Muskelsvindfondens lukkede Facebookgruppe, som du finder her: https://www.facebook.com/groups/282441445696070/

Du kan også få personlig rådgivning hos RCFM.
Din henvendelse besvares i RCFM’s åbningstid mandag til torsdag kl. 9-15 og fredag kl. 9 -14.
Alle henvendelser besvares så hurtigt som muligt.