D-A-D sørger for masser af energi og el-spade, når de gæster Grøn Koncert for ottende gang til sommer. Rockveteranerne har lagt hovederne i blød for at udtænke et spektakulært sceneshow, som efterhånden er blevet bandets varemærke. Grøn Koncert 2018 turnerer landet rundt for 36. gang fra den 19.-29. juli 2018.

Siden 1980erne har D-A-D – måske den største danske rock-succes nogensinde – turneret Danmark, resten af Europa og USA tyndt. Gruppen har eksisteret i omtrent ligeså mange år som Grøn Koncert, og bandet har været med hele syv gange siden debuten i 1995. Selvom der er fart på, og bandet er vant til de største internationale scener, er det stadig noget helt særligt for Jesper Binzer, Stig Pedersen, Jacob Binzer og Laust Sonne at være med på Grøn.

Det er altså svært at sige Grøn uden D-A-D – og D-A-D uden Grøn. Men hvad er det, der får bandet til at komme tilbage år efter år? Bandets forsanger Jesper Binzer udtaler:

-Det fede ved Grøn Koncert er, at det er ikke dedikeret til én gruppe men HELE Danmark, og det er fantastisk! Man smider alle fordomme fra sig, og der er plads til alle slags mennesker, både dem der fester igennem, og dem der bare gerne vil hygge sig stille og roligt. Og det er også sådan, det er med os; det er alle slags mennesker, der lytter til D-A-D, der favner vi bredt. Vi har jo et stort hjerte.

Grøn Koncerts scenografimestre

D-A-D er kendt for at gøre noget ekstra ud af sine sceneshows på Grøn Koncert, hvor alt fra ild og kraner til en gigantisk blå sofa har været involveret gennem årene. Ifølge bandet selv bliver sommerens Grøn Koncert heller ingen undtagelse, når det kommer til ikonisk scenografi. Bassist Stig Pedersen siger:

– I år ryster vi virkelig posen for at give folket en fantastisk koncert. Vi har været igennem så mange forskellige ting gennem årene, at man bliver helt forpustet af at tænke på det. I år bliver for fedt, det bliver et rekordår – fordi det bliver godt vejr, og line-uppet er fabelagtigt!

Grøn 2018 begynder som noget nyt på Amager

Allerede før jul offentliggjorde Grøn, at Lukas Graham spiller eksklusivt på Grøn, men det var ikke eneste nyhed. Som noget helt nyt bliver den første af de to koncerter i København afholdt på Tiøren ved Amager Strandpark. Det er første gang nogensinde, at Tiøren skal lægge kulisse til Grøn Koncert. Således begynder Grøn 2018 på Amager, mens den afsluttende koncert traditionen tro afholdes i Valbyparken traditionen tro.

Grøn Koncert turnéplan 2018:

19/7 – Amager

20/7 – Kolding

21/7 – Aarhus

22/7 – Aalborg

26/7 – Esbjerg

27/7 – Odense

28/7 – Næstved

29/7 – Valby