”Det er sjovt, når alle er med” er mottoet, som leves fuldt ud på legepladsen foran Cirkus Summarum, hvor børn med og uden handicap leger på kryds og tværs

En kæmpe prut og en 6 meter høj kopi af en brølende Bruno er det første, som møder én på cirkuspladsen i Aarhus. Prutten er affyret af de mange børn, der enten danser, løber, hopper eller kørestolsræser for sammen at aktivere prutometeret.

Sammen med Cirkus Summarum kommer nemlig også en af verdens mest tilgængelige legepladser. Tilgængelig på den måde, at alle kan være med. Legepladsen skal nedbryde forskelle mellem mennesker med og uden handicap og også gerne nedbryde fordommene om mennesker med handicap.

”Som Muskelsvindsfond vil vi gerne gå forrest og vise, at det godt kan lade sig gøre, at børn med forskellige forudsætninger leger sammen,” forklarer Kat Lundbye, projektleder på Cirkus Summarum, til Aarhus Stiftstidende. Og Belinda Videsen, som er mor til Lukas på 6 bakker op:

”Lukas har muskelsvind, men her kan han også være med. Det er en familieoplevelse, hvor vi ikke behøver at tage hensyn til hans handicap.”

Legepladsen skal være et foregangsbillede

Den store legeplads foran cirkusteltet er indrettet med hoppeborg, karruseller, gynger og lysekroner, som man kan svinge sig i. Alt sammen lavet, så det også er tilgængeligt for børn med handicap.

”Når børn uden handicap møder børn med handicap, så påvirkes de. Mødet kan på den måde være med til at nedbryde nogle fordomme om mennesker med handicap,” siger Kat Lundbye og fortsætter:

”Her kan børn mødes som ligeværdige, og den oplevelse håber vi mange tager med sig hjem.”

Alle aktiviteter på legepladsen er udarbejdet i samarbejde med børn med muskelsvind og deres forældre. Målet er at give andre lyst til og mod på at lave lignende legepladser landet over. Kat Lundbye slutter:

”Vi håber, at vi med legepladsen kan give inspiration til daginstitutioner, fritidshjem og skoler landet over, så de også gør deres legepladser mere tilgængelige for børn med handicap.”

 

Legepladsen og Cirkus Summarum kan opleves frem til den 9. august på Tangkrogen i Aarhus.

Vil man gerne svinge sig i lysekronen, er legepladsen åben for alle gæster med billet til Cirkus Summarum. Har man ikke billet, kan legepladsen besøges for 25 kroner.

Klik her for at læse Aarhus Stiftstidendes rundtur på legepladsen (eksternt link)