DJ’en Kato, der har været med to gange på Grøn Koncert og har modtaget en Respektpris fra Muskelsvindfondens frivillige, har valgt at besvare en nominering til #ALSicebucketchallenge på sin helt egen særlige måde.

I videoen, som han oploadede på sin facebookside, inviterer han hele Danmark til at komme til koncert på Train i Aarhus d. 4 September.

Han har valgt, at billetsalget går til Muskelsvindfondens sociale støttearbejde for mennesker med muskelsvinddiagnosen Amyotrofisk Lateral Sklerose (ALS ). En barsk sygdom, der rammer som et lyn fra en klar himmel, og dræber de nerveceller i rygmarven og hjernen, der er nødvendige for at styre musklernes bevægelse. Ofte lever man kun to til tre år.

I Danmark er der omkring 400 personer med ALS og cirka 130 nye tilfælde om året.

Initiativtageren til ALSicebucketchallenge er den amerikanske ALS Association, der bruger indsamlede midler til forskning i sygdommen, men Kato har valgt at støtte Muskelsvindfondens arbejde, som han har lært at kende gennem mødet med Muskelsvindfondens formand Evald Krog, Muskelsvindfondens frivillige og medlemmer med muskelsvind.

”Man kan sgu ikke andet end blive rørt over, at en dygtig fyr som Kato bruger så mange kræfter på at sætte fokus på ALS. Sygdommen har brug for fokus – mange med ALS kæmper for at få den rette støtte og hjælpemidler – og et øget kendskab til sygdommen kan forhåbentlig være med til at hjælpe,”  siger Evald Krog, Muskelsvindfondens formand.

Rehabiliteringscenter for Muskelsvind har særskilte ALS-konsulenter, der drager ud og støtter familierne i sygdomsforløbet, mens Muskelsvindfonden laver netværksarbejde, oplysningsarbejde, pårørendegrupper og udvikler nye metoder til at støtte mennesker, der rammes af den livstruende sygdom.

Vil du vide mere om eventen så besøg Katos facebookprofil eller se her

For yderligere info:

Kato, PR-ansvarlig Amanda Haslund,  53656589

Sophie Alvi, Kommunikationschef i Muskelsvindfonden 22652499

Se videoen her på facebook.

Kato samler ind til fordel for Muskelsvindfondens ALS-arbejde i DK.
Kato samler ind til fordel for Muskelsvindfondens ALS-arbejde i DK.