Muskelsvindfondens kampagne ”Du tror, det er løgn” har nu offentliggjort en tredje film i rækken. Kampagnen sætter fokus på det komplicerede system, som borgere møder, når de skal søge den hjælp, de har behov for. I den tredje film sætter kampagnen skarpt på bureaukratiet, og den forvirrende sagsbehandling man kan møde.

Henrik er til dialogmøde med sin sagsbehandleren. Det deres første møde, hvor de skal sige goddag, og Henrik skal vejledes. Men han forlader mødet mere forvirret end oplyst efter mødet med sin sagsbehandler. Og hvordan skal han forholde sig til den store mængde sagsbehandlere? Heldigvis har Henrik ressourcer til at komme til bunds i sagen. Men det har mange andre borgere ikke.

Statist er tidligere næstformand

Henrik er en fiktiv person og filmens indhold er sat på spidsen, men følelsen af at være mere forvirret end oplyst efter et møde med sin kommune er reel nok.
Statisten i filmen er spillet af Muskelsvindfondens tidligere næstformand, Dan Brock.

– Jeg valgte at være med fordi, at det er på tide, at der bliver gjort opmærksom på de tåbeligheder, der foregår i vores såkaldte ”system.” Jeg håber, at disse små filmklip kan starte en debat, som i sidste ende kan ændre vores “systemer”, således at der bliver fundet løsninger til fordel for det enkelte menneske og som er skabt i et samarbejde med de involverede partnere, siger Dan Brock.

Flere borgere lades i stikken

Muskelsvindfonden oplever desværre flere sager, hvor borgere har svært ved at gennemskue de mange paragraffer og afdelinger, som de skal henvende sig til, når de får afgørelser og vejledning fra kommunen. Systemet er blevet tungt og kompliceret – både for sagsbehandlere og for borgere. Det er uacceptabelt, at borgere lades i stikken, mens der begåes stadig flere fejl i sagsbehandlingen. Du kan læse om en af sagerne på kampagnens hjemmeside HER.

Besøg kampagnens Facebookside og se alle tre film.

Læs mere om kampagnen her.