Store flammer slikkede op fra grillen, og en person lå livløs i en garage, formentlig fordi han havde været udsat for en kulilte-forgiftning. I en tunnel, der mindede om Storebæltsforbindelsens togtunnel, var der gået ild i nogle gasflasker.

Dramaet var i gang, da børnene på årets sommerlejr på Musholm besøgte Slagelse Brand og Redning i Korsør. Som en del af programmet på denne uges lejr skulle børnene lære at slukke brande og give førstehjælp – og i det hele taget finde ud af, hvad brand- og redningsfolk egentlig kan. Og børnene fik lov til selv – eller med støtte fra hjælperne – at tage fat og løse opgaverne efter en instruktion fra brand- og redningsfolkene.

Den voldsomme brand i grillen blev slukket med en pulverslukker, mens den livløse ”person” fik kunstigt åndedræt. Ilden i gasflaskerne i tunnelen blev slukket med en kulsyreslukker.

Fotograf Robert Wengler så med på begivenhederne med sit kamera.

Artiklen fortsætter efter billederne.

Sommerlejren for de 10-14-årige børn med muskelsvind blev indledt søndag den 30. juni og varer indtil på lørdag den 6. juli. I samme periode og samme sted afvikles også sommerlejren for de 15-17-årige, som dog har sit eget program.

 

Fakta:
Muskelsvindfonden arrangerer hvert år sommerlejre for børn og unge med muskelsvind. Lejrene foregår på Musholm – Ferie Sport Konference center i Korsør og er opdelt efter alder. Programmet er indrettet, så alle kan være med – uanset om barnet bruger kørestol eller er gående.

Formålet med lejrene er at ruste børnene til et aktivt liv med selvværd ved bl.a. at hjælpe dem med at skabe et godt socialt netværk, hvor de kan finde venner, rollemodeller, spejle sig, søge hjælp, inspiration, få afløb for frustrationer og blive forstået. Sommerlejrene handler om fællesskab, om at udvikle sig og få unikke oplevelser, der kan fortælles om hjemme i klassen efter ferien.