På mandagens pressemøde gjorde statsministeren det klart, at sommerens festivaler og sportsbegivenheder ikke kan gennemføres pga pandemien. Muskelsvindfonden tager meldingen alvorligt og melder nu, at Grøn og Cirkus Summarum er aflyst.

Umuligt at udskyde Grøn

Teamet bag Grøn har set på muligheder for at flytte Grøn til senere på året, men meldingen lyder:

“Vi er helt vildt kede af og ærgerlige over at måtte meddele, at vi aflyser Grøn 2020. Grøn er en fast tradition hos mange danskere, som Muskelsvindfonden og Tuborg de sidste 38 år stolt har præsenteret. Vi har de sidste dage gransket vores muligheder for at gennemføre Grøn, som vi alle kender det, men det er et logistisk set up med otte koncerter på otte forskellige lokationer, artister og flere hundrede frivillige, som er umuligt for os at flytte til efteråret. Derfor er vi desværre nødt til at aflyse.” 

Cirkus Summarum aflyses også

Fra Cirkus Summarum lyder der også en melding om, at alle er kede af at meddele aflysningen, men regeringens forbud mod større forsamlinger hen over sommeren tages meget alvorligt. 

“Vi har, som mange også har foreslået, overvejet og arbejdet på at flytte forestillingerne eller nedskalere, men vi må nu desværre indse, at det logistisk og sikkerhedsmæssigt ikke kan lade sig gøre. Vi havde glædet os til endnu en sommer med glade børn, Ramasjang, god musik og cirkusmagi, men Muskelsvindfonden tager naturligvis regeringens forbud mod større forsamlinger hen over sommeren meget alvorligt. Cirkus Summarum skal opleves til duften af popcorn, lyden af sang, storslåede cirkusartisterier og ikke mindst – sammen i cirkusteltet. Derfor må vi desværre aflyse sommerens forestillinger,” lyder det fra projektleder Kat Lundbye-Christensen og resten af teamet.

Direktør: Hjælpepakkerne kan dække nogle af udgifterne

Muskelsvindfonden meddelte tirsdag morgen, at var uvist præcist, hvad det vil betyde for Muskelsvindfondens økonomi. Direktør for Muskelsvindfonden Henrik Ib Jørgensen kan stadig ikke sige noget med sikkerhed, og der arbejdes stadig for at afklare eventuelle uklarheder.

– Hjælpepakkerne til branchen dækker umiddelbart det underskud, som vi måtte have på selve Grøn og Cirkus Summarum, men ikke den indtjening, vi skulle have haft til vores formålsbestemte arbejde, og derfor har situationen naturligvis konsekvenser for Muskelsvindfondens økonomi, fortæller Henrik Ib Jørgensen, direktør i Muskelsvindfonden.

Sådan gør du, hvis du har købt billet

Grøn

Har du købt billet til Grøn i 2020, vil du modtage en mail, hvor du bliver bedt om at vælge, hvad der skal ske med dine billetter.

Du får følgende 3 muligheder:
1) Få overført din billet til samme koncertby i 2021
2) Få refunderet din billet
3) Donere billetprisen til Muskelsvindfonden

Der vil gå noget tid, før du modtager mailen, men vi lover dig, at du får den, så snart vi har styr på det tekniske.

Se mere på Grøns hjemmeside

Cirkus

Har du købt billet til Cirkus Summarum 2020, vil du modtage en mail, hvor du bliver bedt om at vælge, hvad der skal ske med dine billetter. Du får følgende 3 muligheder:

1) Få overført dine billetter til samme forestilling og samme pladser i 2021
2) Få refunderet dine billetter
3) Donere billetprisen til Muskelsvindfonden

Der vil gå noget tid, før du modtager mailen, men vi lover dig, at du får den, så snart vi har styr på det tekniske. Tak for tålmodigheden i denne forbindelse.

Til dig der også har købt merchandise, vil du have mulighed for at overføre det til 2021 på lige vilkår med dine billetter, få pengene tilbage eller donere pengene til Muskelsvindfonden.

Se mere på Cirkus Summarums hjemmeside