På Grøn får gæsterne ikke bare een koncert for den beskedne billetpris, men hele seks koncerter på en dag. Lukas Graham blev allerede offentliggjort i december sidste år, og på tirsdag d. 24. april kommer endnu et navn frem i lyset.

Grøn – overskuddet går til Muskelsvindfonden

Det hele startede i 1982, hvor Tuborg forærede en gratis koncert til Dyrehavsbakken i anledning af forlystelsesparkens 400 års fødselsdag. Året efter blev ”gaven” under navnet Grøn Koncert, sendt på landevejen med et andet formål end bare at være en koncert: Fra da af handlede Grøn Koncert om mennesker med muskelsvind, og overskuddet skulle derfor gå til Muskelsvindfonden, som også i praksis håndterede koncerterne. Det nye, helt ukendte koncept med gratis koncerter, mange frivillige og det velgørende formål blev fra starten en stor succes. Det var Muskelsvindfondens grundlægger, Evald Krog. der havde fået en finger med i spillet, og langsomt blev Grøn Koncert et samarbejde mellem Muskelsvindofnden og Tuborg.

Siden dengang har Grøn Koncert, nu blot under navnet Grøn, givet hundredetusindvis af mennesker store oplevelser, musikalske såvel som sociale, og vi er vokset i anseelse. Ikke mindst på grund af de mange frivillige der igennem tiden har lagt muskler til de der ikke selv har nok, og som mere end noget andet har givet Grøn en identitet.

I dag er Grøn en folkelig tradition i Danmark, både hos musikere, publikum og dem det hele drejer sig om: Mennesker med handicap, da overskuddet fra koncerterne går til Muskelsvindfonden.

Turneplan 2018

Som noget nyt starter Grøn på Amager på Tiøren, mens den traditionen tro slutter af i Valbyparken.

Grøn Koncert turnéplan 2018:

19/7 – København (Tiøren på Amager)
20/7 – Kolding
21/7 – Aarhus
22/7 – Aalborg
26/7 – Esbjerg
27/7 – Odense
28/7 – Næstved
29/7 – København (Valbyparken)

Offentliggjorte navne pr. 20. april 2018:

Lukas Graham

DAD

Plake

Cecilia og Joey Moe

Følg med på Grøns hjemmeside, hvor navnene løbende bliver offentliggjort