Da jeg tilbage i starten af januar hørte om virusudbrud i en kinesisk millionby, havde jeg aldrig i min vildeste fantasi forestillet mig, at det hele ville ende her. At verden og hverdagen er vendt op og ned. At mange mennesker med muskelsvind i efterhånden flere uger har været isoleret derhjemme. At corona ikke længere er noget, vi drikker, men noget vi frygter.

Corona har midlertidigt ændret foreningens virke

Jeg synes, det er skræmmende, og i mit (relativt) korte liv har jeg aldrig oplevet noget så indgribende. Det her er mit første forår som formand, og jeg havde bestemt ikke forudset, at det var smittefare og appelleren til samfundssind, der skulle fylde al min tid og tankevirksomhed.

Men når det så er sagt, så har de seneste uger også været fyldt med arbejde for mig, omend de også har været krydret med en mængde utryghed. Der er blevet holdt virtuelle møder med alt fra bestyrelse, medarbejdere, RCFM og samarbejdspartnere, og coronavirussen har ikke bare ændret måden, vi rent praktisk har arbejdet, men for en stund også foreningens virke. Fra den ene uge til den anden er vi gået fra et mere langsigtet fokus på fx hjælp og behandling til kortsigtet afbødning af en krisesituation. Det er sket både som et resultat af, at mennesker med muskelsvind er særligt udsatte, men også at hele det politiske system, som vi plejer at arbejde i, er sat ud af vanlig drift.

Musholm lukket, og medlemsaktiviteter sat på stand by

Også hvad angår medlemsaktiviteter, så har coronavirus spillet en afgørende rolle. Musholm er lukket ned, alle medlemsgrupper er på stand by, og vores landsmøde er blevet udskudt på ubestemt tid. Vi arbejder på det hele, men vi er også meget i venteposition, når det gælder både politik, medlemmer og kommunikation, men også vores store events som Cirkus Summarum og Grøn. Vores fokus er derfor mest af alt, at vi alle og foreningen skal komme bedst muligt igennem denne situation.

Jeg ser frem til hverdagen

Heldigvis er jeg positiv, selv om jeg også er nervøs. Det skal jeg være helt ærlig at sige. Men som et af vores kloge medlemmer skrev til mig forleden, så er der i de sidste 100 år sket en masse vanvittige ting i Danmark, Europa og verden. Og selv om tingene har set sorte ud, så er det altid pludselig blevet hverdag igen. Den hverdag ser jeg frem til. Både i Danmark og i Muskelsvindfonden.

Pas på jer selv og hinanden! ♥

Indlægget fra Muskelsvindfondens formand Simon Toftgaard Jespersen er med i det kommende nummer af Muskelkraft, som bærer præg af corona-situationen. Magasinet, der udkommer onsdag den 8. april 2020, bringer bla. dagbøger fra medarbejdere og medlemmer om deres anderledes hverdag.