Temperaturmåling blandt Muskelsvindfondens frivillige om betydningen af at være med på Grøn, Roskilde Festival, Cirkus Summarum eller at arbejde på Muskelsvindfondens lager

122 besvarelser i alt

Hvilket arrangement havde du tilmeldt dig som frivillig i 2020:

76 % til Grøn
23 % til boderne på Roskilde Festival
16 % til Cirkus Summarum
27 % andet (f.eks. Lego World, Lager, Cirkus Jul)

Hvor længe har du været frivillig i Muskelsvindfonden?

42%  har været frivillige / crewer i mere end 10 år
27 % har været frivillig / crewer i 6-10 år
29 % har været frivillig / crewer i 1-5 år
1%    skulle have været for første gang

Hvad har du glædet dig mest til?

96 % – Har glædet sig mest til at være en del af fællesskabet i crewet
87 % – Har glædet sig mest til at føle, at de gør en forskel, fordi de støtter Muskelsvindfonden
67 % – Har glædet sig mest til at lære nye mennesker at kende
51 % – at arbejde

”Jeg glæder mig mest til at være i en boble, hvor alt kan lade sig gøre. Der findes mange pudsige udfordringer, og det magiske ved Muskelsvindfonden er, at der altid findes løsninger – som i ALTID. Det er virkelig fedt.”

”Jeg bruger rigtig meget mit frivillige arbejde til at bryde med min egen kultur, hvor jeg gerne vil ud at vise, at man skal springe ud i tingene og ikke bare følge det, som ens kultur mener, at man skal gøre. Det med at stå ved sig selv og skabe sin egen person.”

Regner du med at melde dig som frivillig/crewer i Muskelsvindfonden i 2021?

81 % regner helt sikkert med at melde sig som frivillig i Muskelsvindfonden i 2021
2 % siger nej

(fortsætter efter billedet)

Foto: Morten Rygaard

Hvad betyder Grøn / Cirkus / Roskilde for dig?

(lille udpluk af de mange svar, vi har modtaget):

”Fællesskab, venskab, leve livet, frihed, koble hjernen fra og være ung”

”Betydningen for mig har ændret sig gennem årene. Startede med at jeg bare skulle have det sjovt en sommer, til at formålet og samværet med hele ens kræwfamilie betyder meget mere. I perioden har jeg desværre også mistet et nært familiemedlem til ALS, som kun gør det vigtigere at bruge min tid i Fonden.”

”Sidste år på Grøn var min første tur, og det var de fedeste dage på hele min sommer. Det var ubeskriveligt hårdt mentalt, men jeg lærte så meget om min egen psyke, som jeg ikke ville have været foruden. Samtidig fandt jeg nogle af mine bedste venner… Vi kender måske ikke så meget til hinandens forhistorier, men alligevel er det dem, jeg kan snakke med om alt, dem, jeg har det sjovest med og dem, jeg kan være 100% mig selv med.”

”Fællesskab, holdånd, hygge, venskaber, vi løfter i flok, hårdt arbejde på den gode måde. At være en del af noget større og hjælpe nogen, som har brug for det.”

 

Min familie og mit frirum

Grøn er henover årene blevet et frirum for mig; mit andet hjem og min anden familie. Når solen begynder at skinne, og jeg ser frem til Grøn, glæder jeg mig allermest til at komme “hjem” til min “familie”.

Grøn er det tidspunkt på året, hvor jeg har det allerbedst. Selv om det er pisse hårdt, så er der så mange dejlige mennesker omkring mig, som bare gør det hårde arbejde det hele værd. Jeg har meget svært ved at forestille mig, hvordan den her sommer bliver uden det fællesskab, der normalt giver mig så meget.

Det er mit frirum, hvor jeg bare kan hvile 110% i mig selv. Men det er lige så meget det fællesskab og det sammenhold, der gør, at jeg kommer igen år efter år.

Det betyder enormt meget! Det er en kæmpe del af min identitet. Det er et frirum til at skabe sig åndsvagt. Et sted, hvor man virkelig løfter i flok, et sted, hvor alle er lige – det er mit helle.

Min anden familie. Giver mig et energiboost i en ellers travl hverdag. Nogle af mine bedste venner er crewer. At bruge lidt af sin ferie er det mindste i forhold til, hvad man får igen af kærlighed. Venskaber. Oplevelser osv. Jeg kan let se mig være en del af crewet i mange år endnu.

Fællesskabet med de andre crewer betyder helt vildt meget. Uanset hvilket arrangement man er på, bliver man budt velkommen som en del af familien. Samtidig bliver man også stolt. Man føler sig som noget særligt, når man er afsted med fonden. Man knokler hårdt i mange timer, men man ved også præcis med hvilket formål. Og det er er et godt formål. Noget, der er værd at lægge tid og kræfter i.

 

Plads til at være den, jeg er – anerkendelse

Anerkendelse – At jeg finder ud af, at jeg kan ting, jeg ikke vidste, at jeg kunne – Fællesskab – Hygge – Plads til at være den, jeg er

Det korte svar er ALT. Fællesskab – kærlighed – venskaber – at gøre en forskel – at tjene penge til Fonden

Det har været med til at definere mig som menneske. Kærlighed, venskab, oplevelser, erfaringer, erkendelser, glæde, formål, hårdt arbejde og plads til forskelle.

Grøn er plads til forskelle. Der er plads til, at man kan være sig selv, og folk accepterer en, som man er.
Det er mit fristed, et sted, hvor min anden familie er, et sted, hvor man gør en forskel.
Det er det sted, der for 10 år siden fik mig til at indse, at jeg er god nok, som jeg er.

Frihed. Jeg har en angstdiagnose, men når jeg er på Grøn, formår jeg at give slip og bare være den, jeg er uden angst.

 

Livskvalitet

Det har kæmpe betydning for både mit sociale liv og netværk og i den grad også for mit mentale velbefindende. Jeg har rigtig meget ansvar for alt muligt til dagligt, og frivilligheden giver mig et pusterum, hvor jeg bare kan hygge mig med godt gammeldags fysisk arbejde og gode mennesker. Det er livskvalitet at komme på græs.

Fællesskab, godt humør, traditioner, fester. Personlig udvikling og tro på egne evner som menneske. Udvikling af stærke venskaber. En stor familie, man genforenes med hver sommer

Det betyder meget for mig. Fællesskabet på Grøn er det, der får mig gennem året. I en hverdag, der er præget af en følelse af ensomhed, hjælper det meget at have sommeren at se frem til.