Anden halvdel af Grøn-karavanen er netop skudt i gang i Esbjerg, og Muskelsvindfonden og Tuborg kan nu melde alt udsolgt til koncert i Odense i morgen. I alt 27.000 billetter er solgt i forsalg. Grøn i Odense bliver dermed den tredje udsolgte koncert på årets tour, og Muskelsvindfonden anbefaler, at man sikrer sig en billet til de kommende koncerter allerede nu.

Efter tre dages pause ruller Grøn-karavanen igen. Første stop er dagens koncert i Esbjerg, og i morgen indtager Grøn Odense, hvor Muskelsvindfonden nu kan melde totalt udsolgt.

”Vi har haft en fantastisk første halvdel af Grøn-touren og har glædet os til at indtage græsset igen efter tre dages pause. Begejstringen er nu kun blevet endnu større, da vi kan melde udsolgt i morgen i Odense, som er en af tourens største koncertbyer. Vi glæder os til en fantastisk solrig festdag i det fynske!” Lyder det fra indsamlingschef i Muskelsvindfonden, Theis Petersen.

Grøn tager mere ansvar med nye initiativer

Muskelsvindfonden og Tuborg har med Grøn i år taget et vigtigt skridt i kampen mod plastaffald. I år drikker gæsterne for første gang iskolde fadøl af bæredygtige og genbrugelige plastglas. De nye genbrugsplastglas vaskes i Tuborgs nye mobile opvaskemaskemaskine, som er 13,4 meter lang og vasker mere end 9.000 glas i timen eller mere end 200.000 genbrugsglas i døgnet. Gennembruddet for den nye løsning har været, at de fire store festivaler NorthSide, Tinderbox, Roskilde Festival og Grøn alle har indført vaskbare glas, som bruges igen og igen på tværs af sommerens store begivenheder. Derudover har det været nødvendigt at etablere nye former for samarbejde og partnerskaber med andre virksomheder og NGOer som Plastic Change, der har rådgivet Tuborg under udviklingen af ideen. Opvaskemaskinen har vasket over 1,8 mio. plastikglas siden opstarten på Northside.
Grøn har desuden indført helt nye armbånd i materialet PET, der er produceret af brugte plastflasker, som er blevet omdannet til tekstilfibre.

Grøn 2019 startede i år på Tiøren, Amager. Herefter er karavanen taget til Jylland, og turen går nu tilbage over Fyn, inden den ender i Valbyparken 28. juli.

Hvad går overskuddet til?

Overskuddet fra Grøn går til Muskelsvindfondens arbejde for mennesker med muskelsvind under flere forskellige indsatser

Fællesskaber, der gør en forskel

Om man er ung, gammel, pårørende til en med muskelsvind eller selv lever med en muskelsvindsdiagnose, så har man brug for at føle, at man ikke er alene. Vores medlemmer mødes året rundt til camps, events og hyggelige arrangementer, hvor de får et grin og bliver inspireret af andre, der står i præcis deres situation. Det giver overskud på den mentale konto og mod på livet. Vi er særligt optagede af at gøre en forskel for vores yngste medlemmer – børn og unge. De har i særdeleshed brug for støtte og rollemodeller, der gør dem flyveklar til et voksenliv med muskelsvind som passager.

Vi holder debatten varm

Politikere og andre beslutningstagere skal vide, hvordan det er at leve med et handicap, og hvad der kan gøres bedre. Derfor bruger vi en del af vores indsamlede midler på at sørge for, at muskelsvind er på den politiske dagsorden. Vi fortæller politikerne, når lovgivningen ikke fungerer eller rammer skævt, og vi er synlige i medierne – både når uretfærdigheden rammer, og når tingene lykkes.

Vi siger farvel til fordomme

Mennesker med muskelsvind eller andre handicap er mennesker som dig og mig. De er lige så forskellige, fjollede, eftertænksomme, musiklyttende, kageelskende, rejselystne, nørdede og veltalende som din bedste ven eller din sjoveste kollega. Vi arbejder hver dag på at nedbryde fordommene om mennesker med handicap, så vi får skabt plads til forskelle i vores samfund.

Læs mere om, hvordan Muskelsvindfonden samler på oplevelser, mens vi samler ind