Torsdag den 17 juli blev den 32. Grøn Koncert skudt i gang med høj sol over Kolding og med det største publikumstal i 5 år. 15.000 publikummer festede til et musikprogram med premierer på nye musikalske samarbejder.

Årets musikartister var i den grad med til at skabe fokus på Muskelsvindfondens arbejde for at skabe plads til forskelle.

P3 konferenciers Sara og David kickstartede årets Grøn-tur med en satirisk Instagram-serie på storskærmene om alt det fede, der følger med ved at have en ven med muskelsvind – og opfordrede alle til at møde hinanden med åbne arme.

På Grøn Koncert-scenen styrede Grøn Koncerts erfarne Plads-til-forskelle-ambassadører Jacob Haugaard og Simon Toftegaard scenen, og på P3-scenen havde Suspekt taget nye venner fra Muskelsvindfonden med, der ovenikøbet var blevet udstyret med både nihalet pisk og sexslaver i læder.

“Det er ikke alle med muskelsvind, der sidder i kørestol – mange er faktisk gående. Men man kan sagtens have muskelsvind og sut ….. ( censureret red.)!” lød det fra Suspekt-drengene. På deres helt egen facon fik Suspekt dermed sat ord på Muskelsvindfondens fordomsnedbrydende kampagne i år, der i år blandt andet kan opleves på Instagram, via handi-crosser-konkurrence på pladsen, tatoveringer, salg af ‘pin-up-t-shirts’ og alle plads-til-forskelle-ambassadørerne i Muskelsvindfondens frivillighed.

Der var en flot mediedækning i Kolding, der blandt andet lavede historie med fire generationer fra samme familie i Grøn Koncerts interne catering til frivilligheden ( se billedgalleri), interview med frivillige med søskende med muskelsvind, en frivillig med 200 koncerts-jubilæum og andre gode vinkler.

Stjernespækket program med overraskelser.
Mads Langer og Tim Christensen havde i dag premiere på deres første show sammen. Samarbejdet op til Grøn Koncert har resulteret i helt nye sange fra de to sangere – costumized til koncerterne. Og dagen for Grøn Koncert-touren blev således også udgivelsesdagen for deres nye EP – Side Effects.

Men også andre kunstnere viste hvordan Grøn Koncert-publikummet anno 2014 kan se frem til at opleve nye samarbejder – Suspekt feat. Jooks, Nik og Jay feat. Carpark North og Stine Bramsen, samt overraskelser fra artister, som Lukas Graham, der gæstede Suspekt på P3 Scenen.

Rekordstort forsalg til Grøn Koncert 2014
Forsalget i år er det bedste nogensinde– især til byer som Århus og Valby. Med en solrig vejrudsigt foran os, tegner 2014 sig til at blive et rigtig godt år for Grøn Koncert. I morgen går turen til Randers, hvor kunstnere og 720 frivillige er klar til at modtage et festglad publikum

Coverfoto publikum 2014: Jacob Boserup/Grøn Koncert

Billedgalleri: Msfkommunikation