Grøn udvider, og hele Danmark er inviteret til at deltage. Grøn har tænkt nyt, nu hvor Grøn, som vi kender det, er aflyst… Sommeren bliver altså alligevel lidt grønnere, når vi udvider fra de otte koncertsteder til hele Danmark.

Muskelsvindfonden og Tuborg inviterer til folkefest lørdag 25. juli, og TV 2 sender festen hjem live hele aftenen, mens NOVA sender liveradio hele dagen. Grøn kommer med andre ord hjem til dig i juli.

I 38 år har Grøn Koncert været en fast sommertradition for venner og familie, der mødes til fællesskab, hygge og live-musik. I år er Grøn Koncert nødt til at aflyse, og det har tvunget arrangørerne, Muskelsvindfonden og Tuborg, til at sadle om. Derfor er hele Danmark endnu en gang inviteret til fest, nu blot i haven, i køkkenet, på altanen, på kollegiet, i gården eller på båden. Der bliver festet alle steder, småt som stort, ude som inde. Eventet er i 2020 ikke en indsamlingsevent for Muskelsvindfonden, men derimod en folkefest for alle.

En intim koncert hos dig?

Grøn Koncert foregår i år ved, at en række musikere lørdag d. 25. juli holder intime koncerter hjemme i privaten hos danskerne, og disse koncerter dækkes af TV 2 samt NOVA. Alle, der ønsker at holde deres helt egen Grøn Koncert i privaten, kan deltage i kapløbet om at blive en af de udvalgte Grøn Koncert-værter. Nærmere detaljer udmeldes snart.

Er man en af de mange heldige, får man besøg af Muskelsvindfondens berømte crew, der monterer scene, lys og en bar med alt godt fra Tuborg. Og selvfølgelig medbringer de også det, det hele drejer sig om: Musikerne.

Grøn kommer med musikken

Lad os sammen gøre Danmark meget Grønnere lørdag d. 25. juli.

– Vi plejer, sammen med Tuborg, at være værter for otte koncerter hen over sommeren. Det kan ikke lade sig gøre i år, da det stadig er for risikabelt at samle tusindvis af mennesker til koncert. Så i år bytter vi rundt på rollerne og lader danskerne være værter for festen. Tuborg har skabt platformen, Grøn kommer med musikken, og TV 2 og NOVA sørger for, at højdepunkter fra koncerterne kan høres og ses i hele landet i tv, radio og selvfølgelig digitalt, siger Theis Petersen, indsamlingschef i Muskelsvindfonden.

Grøn kommer til publikum istedet for omvendt

Absolutte top-solister og stjernebands samt mindre kendte bands og kommende stjerner gennemfører livekoncerter over hele landet og bidrager dermed til sommerfesten. Koncerterne er gratis, og derfor går der ikke nogen penge til Muskelsvindfonden i år.

– Grøn Koncert har altid handlet om fællesskab og om at støtte, hvor det gælder, og om at gøre en forskel. I år er Grøn noget, vi giver til fællesskabet. Og sådan skal det også være i et år, hvor der er vendt op og ned på det meste. Vi fejrer fællesskabet sammen, men hver for sig, og vi glæder os til at byde velkommen til en klassisk Grøn Koncert i 2021, fortæller Theis.

Marketing & Sponsorship Director, Christian Sveigaard, Tuborg, supplerer:

– Grøn er sammenhold. Grøn er fællesskab. Grøn er kærlighed. Med andre ord: Grøn er noget, vi ikke kan undvære. Derfor gør vi hele Danmark Grøn ved at rykke ud i landet og hjem til danskerne. Kun fantasien og afstandsreglerne sætter grænserne. I stedet for at publikum kommer til Grøn, kommer Grøn nemlig til publikum.

Musikken er en vigtig del af dansk sommer

Også hos TV 2 er der glæde over samarbejdet og over udsigten til, at Danmark alligevel får smagen af festival-sommer:

– Sommeren 2020 bliver den mest besynderlige, vi har oplevet i mange år, og mange vil savne den festival og Grøn Koncert, de plejer at deltage i. Musik og havefest er noget, vi alle holder af, og via TV 2-familiens platforme vil TV 2 – i særlige programmer og i en række indslag fra morgen til aften – sikre, at musikken får noget af den plads, som musikken skal have i en rigtig dansk sommer, siger TV 2s kanalchef, Dorthe Thirstrup.

NOVAs programchef, Mikkel Westerkam, supplerer:

– Vi har igennem de seneste år fået et tæt forhold til Grøn, hvor kombinationen af musik, sommer og positiv energi – i en god sags tjeneste – er noget vi ser frem til. Heldigvis er det lykkedes på kort tid at sammensætte en fantastisk specialudgave af Grøn i år, som vi glæder os til at være en del af i radioen og på vores øvrige platforme.

Muskelsvindfonden opfordrer til, at alle gæster overholder de gældende retningslinjer for forsamlinger og afstand, når man inviterer venner, familie eller bekendte til at nyde Grøn sammen.